ΣΥΡΙΖΑ: Τα… θαύματα κράτησαν πολύ λίγο!

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας, με αφορμή παλαιότερη προκλητική δήλωσή του εις βάρος κακοποιημένων γυναικών

Eκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε χθες ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση του προέδρου του κόμματος. Αιτία στάθηκε παλαιότερη προκλητική δήλωσή του εις βάρος κακοποιημένων γυναικών.

Σε ανάρτησή του ο Στ. Κασσελάκης σημειώνει εισαγωγικά ότι σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ωστόσο, προσθέτει, «υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη “φορτώσει” ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία». Οπως εξηγεί, «με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Aδοξο τέλος

Μοιραία για το άδοξο τέλος στα πολιτικά όνειρα του φερέλπιδος υποψηφίου στάθηκε προ μηνός δήλωσή του, όταν σε δημόσια αντιπαράθεση υποστήριξε απέναντι σε μια γυναίκα ότι «το να συγχέουν τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε είναι μια υστερία. Κόψτε αυτήν την υστερία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Στη συνέχεια, μάλιστα, πέρασε σε προκλητικότερη θέση, λέγοντας «εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ε.Ε. κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Οταν η ηθοποιός Αννα Ελεφάντη, υποψήφια βουλευτής στο παρελθόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Εφη Αχτσιόγλου υπενθύμισαν χθες βράδυ τις επίμαχες αναφορές, το πράγμα πήρε άλλες διαστάσεις, ενώ θέση έσπευσε να λάβει και το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας: «Προκαλεί εντύπωση πώς μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα #metoo, και ο Δημήτρης Παπανώτας».

Μάταια η Κουμουνδούρου επιχείρησε να περιορίσει το θέμα εντός τειχών με μια επανορθωτική δήλωση Παπανώτα, στην οποία έκανε λόγο για «κοπτοραπτική»… Το διαδίκτυο είχε πάρει φωτιά, με οργισμένες αναρτήσεις που καλούσαν την ηγεσία να ανακαλέσει την υποψηφιότητα του τηλεαστέρα των πρωινάδικων.

Η Μπεκατώρου

Καθοριστική ήταν η στάση της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία δήλωνε εκείνες τις ώρες ότι «το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει, κάνοντας την κίνηση που πρέπει». Η πρώην ολυμπιονίκης υπενθύμισε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία 653 γυναίκες κακοποιούνται κάθε μέρα στη χώρα από τους συντρόφους τους και χαρακτήρισε τις απόψεις Παπανώτα απαρχαιωμένες, ενώ συμπλήρωσε πως περιμένει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με σκληρή γλώσσα και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη υπογράμμισε «δεν πρόκειται να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που θεωρώ ότι όχι απλά δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι όλα ακόμη βαθιά ριζωμένα». Η σύζυγος του αδικοχαμένου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη αμφισβήτησε τον ισχυρισμό Παπανώτα περί κοπτοραπτικής και τον κάλεσε, αν επιμένει, να τεθεί υπό την κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

«Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους. “Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ” είπα. Μου είπαν “όχι, Δημήτρη, μείνε, θα σε στηρίξουμε”. Θέλω να θυμίσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε» δήλωσε πικραμένος ο Παπανώτας.


Ο 42χρονος ΑμεΑ Κ. Σιδηρόπουλος παίρνει τη θέση του Παπανώτα

Αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώτος επιλαχών στην Αττική, μετά την εσωκομματική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, Κώστας Σιδηρόπουλος, και δεν είναι καθόλου τυχαία περίπτωση. Εισαγωγικά, πρόκειται για τον γιο της Κατερίνας Παπακώστα, πρώην βουλευτού της Ν.Δ. και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ θα τον αδικούσε κατάφωρα κανείς, αν στεκόταν στο γεγονός ότι είναι τετραπληγικός.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό και προικισμένο επιστήμονα, με άρτια θεωρητική κατάρτιση και επιστημονική αρματωσιά. Οσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν νέο άνδρα με πλούσια πολιτική παιδεία, βαριά πολιτικά βιώματα, που τον βοηθούν να σκέφτεται και να αποφασίζει εθνικά και ευρωπαϊκά, αλλά και με μια σπάνια κοινωνική όσο και καλλιτεχνική ευαισθησία.

Ο 42χρονος Κώστας Σιδηρόπουλος, που αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα κινητικά εμπόδια που ορθώθηκαν μπροστά του, χάρη σε ένα εξαιρετικά δυνατό μυαλό. Είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στα πέντε πρόσωπα που θα ανακοινώσει ως δικές του επιλογές ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα στις 7 μ.μ. από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), για τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου, στο πλαίσιο εκπροσώπησης και των ΑμεΑ.

Στο βιογραφικό του διαβάζουμε ότι:

Είναι διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις. Στον ελεύθερο χρόνο του καταγίνεται με την ποίηση. Μένει στην Αγία Βαρβάρα Αττικής και κατάγεται από την Ημαθία και την Καρδίτσα. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού και από το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, ενώ βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2005. Εχει διδακτορικό στον τομέα της Ζωολογίας. Συμμετείχε στο ARΤ Θεσσαλονίκη 2016. Επίσης, έκανε έκθεση ζωγραφικής «50 HAIKU & NEW AGE» το 2018 και εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν», επίσης το 2018. Πρώτο επιστημονικό βιβλίο του είναι «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας», Εκδόσεις Παπαζήση, 2023. Είναι μέλος του MDA Hellas και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις της γκαλερί ART WAY, 2023-2024.


Τον… γλέντησαν Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας

Το χαρτί της πολιτικής σοβαρότητας έχει αποφασίσει μέχρι τις εκλογές να ρίχνει στο τραπέζι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κρίνει ότι τον ευνοεί να αντιπαρέλθει τις δικές του πολιτικές αδυναμίες και τη στρατηγική καχεξία, η οποία τον κρατά καθηλωμένο εκτός ορίων του πολιτικού ανταγωνισμού.

«Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Ν.Δ., κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές» δήλωσε στο Kontra. Φαίνεται να εκτιμά ότι οι πολιτικά αψυχολόγητες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη τον τελευταίο καιρό είναι δυνατόν να βοηθήσουν να αντιστραφεί το κλίμα και να ξεκολλήσει το ΠΑΣΟΚ από τα αβαθή των δημοσκοπήσεων.

Καταγγελτικό ύφος

Αναφερόμενος στο διακύβευμα της ευρωκάλπης, τονίζει με βεβαιότητα: «Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Ν.Δ. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές; Η ακρίβεια καλπάζει. Μιλάμε για ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα και έναν πρωθυπουργό τροχονόμο».

Στο ίδιο καταγγελτικό ύφος προσθέτει: «Καταρρέει το ΕΣΥ και αντί να το αναγεννήσουν με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, βλέπουμε παντού ελλείψεις. Κατά 42% αυξήθηκαν τα ενοίκια για τις οικογένειες τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 51% στους φοιτητές. Είμαστε σε μια εποχή τεράστιας στεγαστικής κρίσης. Εχει γίνει πολυτέλεια στην Ελλάδα το πιο ουσιαστικό δικαίωμα, αυτό της στέγασης». Ερωτηθείς για τις αναφορές του κ. Κασσελάκη  στη βάπτισή του με τα «μεταφυσικά σημάδια», έκανε λόγο για μάννα εξ ουρανού στον κ. Μητσοτάκη και χλεύασε ότι και στη δική του βάφτιση εμφανίστηκε στην κολυμβήθρα ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Ειρωνικά σχολίασε το τελευταίο και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, λέγοντας ότι δεν θυμάται αν στη δική του βάφτιση σχηματίστηκε σφυροδρέπανο.


Σε απελπισία στελέχη και οπαδοί με τον θεομπαίχτη Κασσελάκη

Στα πρόθυρα της απελπισίας βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι επιμένουν Αριστερά μετά τις τελευταίες εκδηλώσεις πολιτικής ελαφρότητας Κασσελάκη. Από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν μέχρι χθες, ο πρόεδρος του κόμματος, προκαλώντας γενική κατάπληξη που γρήγορα μετατράπηκε σε ιλαρότητα, υποστήριξε ότι κατά τη βάπτισή του στην κολυμπήθρα σχηματίστηκε σταυρός, ένδειξη σαφής, σύμφωνα με τους ιερωμένους, ότι κάποια στιγμή θα γινόταν «ή παπάς ή πολύ σπουδαίος»!

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Το κλίμα βάρυνε ξαφνικά από εκεί που κανείς δεν το περίμενε, και μάλιστα σε μια στιγμή δημοσκοπικής αιθρίας και ενώ μπροστά στην επικείμενη μάχη της ευρωκάλπης κανένα στέλεχος δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει περιττά εσωκομματικά μέτωπα. Αποτυπώθηκαν εν μέρει αυτές οι διαθέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου κατά πληροφορίες τέθηκαν ζητήματα τρέχουσας πολιτικής και στρατηγικής, όπως και οι καταιγιστικές δηλώσεις Κασσελάκη, πότε για την ανάδειξη του «χουντικού» τρίπτυχου «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» και πότε για τις θέσεις του στη σφαγή των Παλαιστινίων ή στο μέτωπο της Ουκρανίας που «δεν έχουν τίποτε αριστερό».

«Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε σε διαδικτυακή ανάρτησή του ο φανατικός υποστηρικτής του στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ένδειξη ότι οι «ποικιλίες» που σερβίρει ο ανεξέλεγκτος πλέον Κασσελάκης έχουν αρχίσει να ενοχλούν και τον σκληρό πυρήνα οπαδών του. Ακόμα περισσότεροι ξενίστηκαν με τις δηλώσεις του για τα Θρησκευτικά. «Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ» ανέφερε σε μήνυμά του λίγο πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, κάτι που στενοί συνεργάτες του θεωρούν απολύτως φυσιολογικό.

«Ο κ. Κασσελάκης ποτέ δεν έκρυψε την πίστη του στην Ορθοδοξία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι ένας θρησκόληπτος άνθρωπος, είναι απλώς ένας πιστός χριστιανός ορθόδοξος» σχολίασε (Talk Radio 9.89) η εκπρόσωπος Βούλα Κεχαγιά, θυμίζοντας ότι επιμένει στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την αναφορά Κασσελάκη ο ένθερμος άλλοτε υποστηρικτής του Γιώργος Τσίπρας, προσθέτοντας με απογοήτευση: «Το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη είναι κάτι άλλο και δεν τη θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η ψυχή μας. Η εκλογή Κασσελάκη έγινε για να αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε και να αλλάξουμε την ψυχή μας». «Το υπεραναλύετε» ήταν η απάντηση του Κασσελάκη από πρωινάδικο. «Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ό,τι έχουμε πετύχει»…

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα