Οργή στην Ιεραρχία για το ανέλπιστο δώρο Κυριάκου στον Ιερώνυμο

Με αισθήματα οργής και αγανάκτησης υποδέχθηκαν στην Ιεραρχία την είδηση ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμφώνησαν να επισκεφθούν από κοινού μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, την ερχόμενη Παρασκευή.

Πλειάδα μητροπολιτών, διερμηνεύοντας τις διαθέσεις του χριστεπώνυμου πλήθους, εκφράζουν ανοικτά τη δυσφορία τους για μια κίνηση που αντικειμενικά βρίσκεται εκτός των χριστιανικών ειωθότων και προσβάλλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας.

Κοινός τόπος της δριμείας κριτικής, η οποία διατυπώνεται πυκνά και έχει ήδη κρούσει ηχηρά τις θύρες της Μονής Πετράκη, είναι η οχληρή διαπίστωση ότι πρόκειται για ένα ανέλπιστο δώρο του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος επείγεται να κλείσει τα ηθικά ρήγματα των δεινών αποφάσεών του εις βάρος των ελληνοχριστιανικών παραδόσεων.

Πρόδηλη πολιτική ανάγκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λένε, είναι η καιροσκοπική επαναπροσέγγιση εν όψει των ευρωεκλογών του λαού της Εκκλησίας, ο οποίος απογοητευμένος και θυμωμένος, είδε τους βουλευτές της Ν.Δ. -πλην ελάχιστων τιμητικών εξαιρέσεων- να υπερψηφίζουν στη Βουλή το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων!

«Ξεπληρώνει γραμμάτια»

Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι ιεράρχες, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες της «δημοκρατίας», υποστηρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος είτε «ξεπληρώνει γραμμάτια» στον πρωθυπουργό είτε συναινεί σε ευτελή πολιτικά παίγνια που αφορούν τον κομματικό ανταγωνισμό, εν όψει αδιευκρίνιστων -προσώρας- μελλοντικών διευθετήσεων. Διαφορετικά, όπως σχολιάζουν στους διαδρόμους της Ιεράς Συνόδου, δεν εξηγείται η προθυμία με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος στέργει στις βραχύβιες κομματικές επιδιώξεις του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αγνόησε με παροιμιώδη έπαρση το φρόνημα των πιστών και παραμονές του Θείου Δράματος και της μεγάλης εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου προστρέχει υπολογιστικά στην ευμένεια της μητέρας Εκκλησίας, την οποία προηγουμένως, επιδεικτικά περιφρόνησε! Στο Μέγαρο Μαξίμου η ικανοποίηση ξεχειλίζει και ιδίως μετά την καταδίκη από τον Αρχιεπίσκοπο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών που ψήφισαν τον κατάπτυστο νόμο. «Αγάπη πάνω από όλα» διακήρυξε ο Ιερώνυμος. Ο,τι ακριβώς ξέχασε ο Κ. Μητσοτάκης…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα