Θέατρο παραλόγου Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοφανούς γελοιότητας συζήτηση με αντεγκλήσεις για τις «ορφανές» ψήφους των «Σπαρτιατών», με πρωταγωνιστές τον Στ. Κασσελάκη, τον συγγενή του, τον Ρωμανό και τον Θεοδωρικάκο

Θεατρινισμοί, πολιτικάντικες κινήσεις άλλων δεκαετιών, κωλοτούμπες και ανέξοδοι ηρωισμοί συνθέτουν το θέατρο του παραλόγου που έχουν στήσει το τελευταίο 24ωρο Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις «ορφανές» ψήφους των «Σπαρτιατών». Τον ασκό του Αιόλου σε αυτή την πρωτοφανούς γελοιότητας συζήτηση άνοιξε χθες το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με τρόπο ξεκάθαρο δήλωσε πως δεν θέλει τις ψήφους των «Σπαρτιατών».

Και ενώ όλοι θεώρησαν πως το θέμα είναι λήξαν και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε δηλώσεις όπως αυτές του προκατόχου του για τις ψήφους της Χρύσης Αυγής, ο ξάδερφός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κασσελάκης ήρθε να τον «αδειάσει». «Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος, είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι» είπε χαρακτηριστικά ο ξάδελφος Κασσελάκη, πυροδοτώντας τη συντονισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πειραιώς, Νίκος Ρωμανός, ζήτησε μάλιστα τη διαγραφή Κασσελάκη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμπορεύεται με την Ακρα Δεξιά. Ωστόσο, πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, και ο ίδιος… διαψεύστηκε από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, έχοντας «χάσει» την κομματική γραμμή, δήλωσε χωρίς περιστροφές πως θέλει και η Νέα Δημοκρατία τις ψήφους των «Σπαρτιατών». «Εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού. Θέλουμε όλες τις ψήφους, απευθυνόμαστε σε όλους τους Ελληνες. Σε όλους τους ανθρώπους απευθυνόμαστε, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται» σημείωσε χαρακτηριστικά. Η παρέμβαση Θεοδωρικάκου ήταν αυτή που «ξύπνησε» την Κουμουνδούρου, βγάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντεπίθεση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητά μάλιστα τη διαγραφή του βουλευτή και τη Βούλα Κεχαγιά να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, ξεχνώντας φυσικά πως λίγες ώρες πριν δικό τους στέλεχος ζητούσε τις ψήφους των «Σπαρτιατών».

Σήκωσε το γάντι

Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήκωνε το γάντι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ψαρεύει σε θολά νερά», ενώ υπερασπίστηκε τον Γ. Αυτιά για το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και τη Μελέτη για τη συνέντευξη Κασιδιάρη. Στην ερώτηση μάλιστα για το αν η Ν.Δ. θέλει τους ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών», ο κ. Μαρινάκης απάντησε «Οχι, απλό όχι» και πρόσθεσε: «Οι πράξεις δείχνουν εάν τα λόγια είναι αληθινά, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και η κατάθεση υπομνημάτων».

Το πολιτικό… Δελφινάριο, μάλιστα, δεν τελείωσε εκεί, καθώς λίγη ώρα αργότερα και μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, τόσο ο Βασίλης Κασσελάκης όσο όμως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανασκεύασαν, ευθυγραμμιζόμενοι με την πολιτική των κομμάτων τους. Ο μεν ξάδελφος Κασσελάκη έκανε την… κωλοτούμπα χωρίς περιστροφές, υποστηρίζοντας πως «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρός του έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την Ακροδεξιά. Καμία ψήφο από “Σπαρτιάτες”», ενώ ο… έμπειρος Τάκης Θεοδωρικάκος, χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί γκρέμισε το αφήγημα της Ν.Δ. για τις ψήφους των «Σπαρτιατών», καρφώνοντας τις προθέσεις της Ν.Δ., έκανε λόγο για διαστρέβλωση των θέσεών του, τονίζοντας ότι «ο θαλασσοδαρμένος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα μαλλιά του πιάνεται»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα