Μπίζνες του «γαλάζιου» Ομράν με το Δημόσιο!

Αποκάλυψη των Data Journalists ότι ο πρώην συνεργάτης του Πάτση και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. κάνει καμπάνια με κρατικά λεφτά

Ο Ορέστης Ομράν είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα «πουλέν» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου άλλωστε έχει φροντίσει να φιλοτεχνήσει το προφίλ του, χαρακτηρίζοντάς τον «διεθνή δικηγόρο» (τι σημαίνει άραγε αυτό;) και φυσικά διαφημίζει τη μοναδική του καμπάνια στα social media. Σε ένα βίντεό του, μάλιστα, στο ΤikΤok, ο ίδιος συστήνεται στο κοινό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ζητά από τον ελληνικό λαό να τον στηρίξει. Μόνο που στο βίντεο αυτό ο Ορέστης Ομράν ξέχασε να πει για τις σχέσεις του με το κοράκι Ανδρέα Πάτση αλλά και τις μπίζνες που κάνει με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της δημοσιογραφικής ομάδας Data Journalists, ο «γαλάζιος» υποψήφιος κάνει την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές με χρήματα του ελληνικού λαού, καθώς προκύπτει από τη Δι@ύγεια πως η δικηγορική εταιρία DLA Piper, στην οποία ο κ. Ομράν είναι επικεφαλής του γραφείου της στην Ελλάδα, εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από τα ΕΛ.ΤΑ. για παροχή νομικών υπηρεσιών.

Η εν λόγω εταιρία είναι αυτή που συνεργαζόταν με τη δικηγορική εταιρία του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση παρέχοντας νομικές υπηρεσίες στα ΕΛ.ΤΑ., έχοντας συνάψει από κοινού συμβάσεις συνολικής αξίας 821.877 ευρώ. Μάλιστα, όταν αποκαλύφθηκαν οι αναθέσεις από τα ΕΛ.ΤΑ., ο Πάτσης διεγράφη από τη Ν.Δ., ενώ παραιτήθηκε ο τότε διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ. Γιώργος Κωσταντόπουλος. Εγείρονται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πώς η Ν.Δ. έχει διαγράψει τον Ανδρέα Πάτση για αναθέσεις από τα ΕΛ.ΤΑ., αλλά ενάμιση χρόνο μετά θέτει ως υποψήφιο ευρωβουλευτή τον επικεφαλής της εταιρίας που συνεργαζόταν με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ., τη στιγμή που και η DLA Piper εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από τα ΕΛ.ΤΑ. Μάλιστα, φαίνεται από τη Δι@ύγεια πως μέσα στο 2024 η συγκεκριμένη εταιρία πήρε από τα ΕΛ.ΤΑ. 114.000 ευρώ για παροχή νομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιογραφικό του Ορέστη Ομράν, «είναι εταίρος στο γραφείο της DLA Piper στις Βρυξέλλες και επικεφαλής της ομάδας της εταιρίας για την Ελλάδα και την Κύπρο». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος όταν ανακοινώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες η υποψηφιότητά του από τη Ν.Δ. Τότε αρκετά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στη συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Πάτση και τις αναθέσεις των ΕΛ.ΤΑ. Στην ανακοίνωση ο Ομράν αναφέρει ότι «η DLA Piper δεν εκπροσωπείται στην Ελλάδα από κανέναν Ελληνα δικηγόρο ή ελληνικό δικηγορικό γραφείο», ενώ σε ό,τι αφορά τις αναθέσεις από τα ΕΛ.ΤΑ. και τη συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του Πάτση, παραπέμπει στην τότε διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα