Κέρκυρα: Σόου από τον… κόμη Κασσελάκη

Απ’ όλα είχε η διαμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά του συζύγου του Τάιλερ ΜακΜπέθ, στο κοσμοπολίτικο νησί τις ημέρες του Πάσχα

Καλές και άγιες οι επαφές με την… πλέμπα (που λένε και οι Κερκυραίοι), αλλά δεν είναι και για χόρταση. Ετσι, ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις χειραψίες με τους σκληροτράχηλους φύλακες του Αιγαίου πήρε τον σύζυγό του Τάιλερ και ταξίδεψε από τη Μ. Πέμπτη στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, όπου συναγελάστηκε με το αρχοντολόι της τάξης του κι ένιωσε κι αυτός, έστω για λίγο, «κόμης», μέλος του Libro d’oro.

Μετά τον αναστάσιμο θρίαμβο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκε με τον Τάιλερ ΜακΜπέθ και ολιγομελή παρέα συνεργατών σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, για να γευθεί την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ευδιάθετος και άνοιξε συζητήσεις με παρέες που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Το γεγονός της βραδιάς, βέβαια, ήταν άλλο. Λίγη μόλις ώρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής λειτουργίας, συναντήθηκαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο μητροπολίτης Κερκύρας, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση με τις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στην εκκλησία οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Οταν έθεσαν το θέμα στον Στέφανο Κασσελάκη, είχε απαντήσει: «Εγώ θα πάω και ας τολμήσει να με διώξει».

Εκπληξη

Καταλαβαίνει κανείς την έκπληξη του εκκλησιάσματος, όταν ο μητροπολίτης πλησίασε τον Κασσελάκη προκειμένου να του ευχηθεί για το Πάσχα. Η έκπληξη, μάλιστα, έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν οι παριστάμενοι άκουσαν τον μητροπολίτη να λέει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, λεβέντη μου», ενώ στη συνέχεια χαιρέτησε και τον Τάιλερ ΜακΜπέθ.

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού και το πρωί τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 11 το πρωί του Μ. Σαββάτου τήρησε το παραδοσιακό εκρηκτικό έθιμο της Πρώτης Ανάστασης, το σπάσιμο των μπότηδων. Από το μπαλκόνι 3ου ορόφου στην πλατεία Σπιανάδα χαιρετούσε ηγεμονικά τον κόσμο στα γύρω μπαλκόνια και πέταξε τον πρώτο μπότη, που έγραφε «Καλό Πάσχα», φανερώνοντας μεγάλο ενθουσιασμό.

Την Κυριακή του Πάσχα μετέβη στον ναύσταθμο και, αφού τσούγκρισε αβγά με τους υπηρετούντες, σχολίασε στο διαδίκτυο: «Χθες είπα ότι μετά τους μπότηδες θα σπάσουμε και αβγά, θα χαλάσουμε τη σούπα. Σήμερα, λοιπόν, ξεκινήσαμε κυριολεκτικά αυτό, σπάσαμε αβγά». Στην απορία μήπως το αβγό του ήταν ξύλινο, απάντησε: «Δεν έχω ανάγκη τίποτα ξύλινο, ούτε ο λόγος μου είναι ξύλινος, σαν όλους τους πολιτικούς στην Αθήνα, ούτε ξύλινη είναι η καρδιά μου, σαν όλους αυτούς που συγκαλύπτουν τα εγκλήματα». Μετά την Κέρκυρα, σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται Θεσπρωτία και Πρέβεζα, αύριο την Αρτα και τα Ιωάννινα, στα οποία θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη, συνεχίζοντας τις επαφές του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα