Ο νέος… Εφιάλτης της Κουμουνδούρου

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε κατά του Τσίπρα με καταγγελίες περί «συναλλαγών» για να αρχειοθετηθεί το «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη

Στο σουρεαλιστικό σύμπαν της Κουμουνδούρου μοιάζει πολιτικά λογικό ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του Κασσελάκη να κατηγορεί ευθέως πρώην υπουργούς και προέδρους Βουλής του κόμματος ότι επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα πήραν ανταλλάγματα προκειμένου να αρχειοθετηθεί το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον ίδιο μικρόκοσμο της απόλυτης παράνοιας δεν φαίνεται να προκαλεί εντύπωση στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν αυτός που έσπευσε να υπερασπιστεί τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα ξεστόμιζε προχθές ο Θανάσης Οικονόμου, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης έφτασε να μοιράζει ακόμα και… πιστοποιητικά εντιμότητας στους Βούτση, Χριστοδουλοπούλου και Βαρεμένο για τη θητεία τους στην κυβέρνηση Τσίπρα!

Τελικά, τείνει να γίνει παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε φορά, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, θα βρεθεί κι ένα στέλεχος να βάλει αυτογκόλ. Πέρυσι, τρεις μέρες πριν από την κάλπη για τις βουλευτικές, ήταν ο Κατρούγκαλος που τίναξε όλο το προεκλογικό οικοδόμημα στον αέρα κάνοντας ανέλπιστο δώρο στη Ν.Δ. με την… ιδιοφυή εξαγγελία για αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τώρα είναι ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής, υποστηρικτής και συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, που άναψε πυρκαγιά από το πουθενά στην Κουμουνδούρου, με ακόμα μία «αυτοκτονική» τοποθέτηση παραμονές της ευρωκάλπης. Στην προχθεσινή εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο Action 24 ο Γιαννιώτης πολιτικός αποφάσισε, άγνωστο για ποιον λόγο, να ρίξει προς τη Νέα Αριστερά μια χειροβομβίδα. Την κράτησε, όμως, στα χέρια του όταν τράβηξε την περόνη. Ετσι, αντί ο Οικονόμου να προκαλέσει ζημιά, όπως επεδίωκε, στη Νέα Αριστερά, η οποία ούτως ή άλλως περνάει απαρατήρητη στην προεκλογική περίοδο, δημιούργησε πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει αγώνα για να ξαναβγεί δεύτερο κόμμα.

Η αναταραχή ήταν τόσο ισχυρή που «υποχρέωσε» την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά να δηλώσει ότι «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία “πόθεν έσχες” του κ. Μητσοτάκη», μια ξεκάθαρη αναδίπλωση συγκριτικά με όσα έλεγε από τον Λευκό Πύργο ο Κασσελάκης, κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε τα 39 σπίτια του.

Ολα άρχισαν όταν τέθηκε στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής το θέμα του «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη. Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι αυτό έχει ελεγχθεί αρκετές φορές και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες τότε ήταν ο κ. Βαρεμένος, με αντιπρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε, λοιπόν, να τους ρωτήσετε αν έκαναν έλεγχο (σ.σ.: στο «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη) και τι βρήκαν. Κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος πρόεδρος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου αντιπρόεδρος. Ρωτήστε τους αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν».

Τον λόγο πήρε ο Θανάσης Οικονόμου και απάντησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλετε να πείτε την ουσία; Μα, η κυρία που λέτε (σ.σ.: η Χριστοδουλοπούλου) απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της διόρισε και γι’ αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια. Υπάρχουν σκιές σ’ αυτούς τους ελέγχους. Προφανώς υπάρχουν σκιές σ’ αυτές τις επιτροπές. Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξαν κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών, συναλλαγές».

Ο Κακλαμάνης αντέδρασε υπέρ των πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: «Δηλαδή, λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου “τα έπιασαν” για να βγάλουν λάδι τον κ. Μητσοτάκη; Τι είναι αυτά που λέτε; Να φτάσω εγώ να υπερασπίζομαι τον κ. Βαρεμένο;» Ο Οικονόμου, όμως, δεν φρέναρε: «Επί προχείρω σας λέω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν έβαλε υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Εικάζω ότι μπορεί να ήταν για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στον τότε πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση: «Μου λέτε ότι κάτω από την προεδρία του Νίκου Βούτση στη Βουλή έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;»

Ο Οικονόμου, όμως, με το ίδιο αγέρωχο βλέμμα που είχε πέρυσι λίγο πριν τις εκλογές και ο Κατρούγκαλος, συνέχισε ακάθεκτος, έχοντας τη βεβαιότητα ότι επιτίθεται στη Νέα Αριστερά κι όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-19, άρα στο κόμμα του: «Δεν το γνωρίζω αν όσα λέω ήταν εν γνώσει του κ. Βούτση. Ερωτήματα θέτω. Μην εμφανίζετε μια επιτροπή που είναι μεικτή όλων των κομμάτων ότι είναι και αδέκαστη. Γιατί δεν έβαλε το 2019 υποψηφιότητα η Χριστοδουλοπούλου; Επειδή υπήρχαν διορισμοί στη Βουλή των παιδιών αυτών των επιτροπών απ’ όλα τα κόμματα με αδιαφανή τρόπο».

Οι Βούτσης (υπουργός και πρόεδρος Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ), Χριστοδουλοπούλου (υπουργός και αντιπρόεδρος Επιτροπής Πόθεν Εσχες επί Τσίπρα) και Βαρεμένος (πρόεδρος Επιτροπής Πόθεν Εσχες επί ΣΥΡΙΖΑ) αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου το φθινόπωρο και αποτέλεσαν ιδρυτικά μέλη της Νέας Αριστεράς. Ο Οικονόμου ήταν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα, ήταν υποψήφιος και το 2023. Στα προσωπικά του social media δείχνει, ως μέλος Κεντρικής Επιτροπής, πόσο στηρίζει και πιστεύει στη νέα ηγεσία.

Το ερώτημα είναι αν και ο Κασσελάκης έχει ανάγκη τον Οικονόμου με αυτά που λέει. Κι επειδή όσα κατήγγειλε περί «συναλλαγών» και «σκιών» αφορούν τον νυν πρωθυπουργό και πρώην υπουργούς, το θέμα πρέπει να διερευνηθεί. Και να κληθεί αρμοδίως ο Οικονόμου να υποστηρίξει με στοιχεία όσα είπε δημοσίως. Ετσι τουλάχιστον γίνεται στις «κανονικές» χώρες.

Βασίλης Γαλούπης

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννήθηκε το 1966 στα Γιάννενα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Αθηνών και από το 1986 δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης, της διασκέδασης του εμπορίου κ.α. Διατέλεσε μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου και αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΒΕ. Εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009-2012. Στις εκλογές 2023 ήταν υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους. Κατετάγη πέμπτος στην επταμελή λίστα υποψηφίων του κόμματος (εξελέγησαν οι πρώτοι δύο). Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα