Λεφτά υπάρχουν για το νέο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού!

Πρόσθετη επιβάρυνση 140.000 ευρώ για τους φορολογούμενους

Ποικιλοτρόπως συζητήθηκε στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά γραφεία η άκρως φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης για το Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος για διάταξη της τροπολογίας του Κωστή Χατζηδάκη για την παράταση στην προθεσμία υποβολής του «πόθεν έσχες», με την οποία τροποποιείται η διάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, με την κατάργηση του Γραφείου Τύπου του Τομέα Υποστήριξης του Πρωθυπουργού και τη σύσταση Μονάδας Τύπου και Ενημέρωσης, επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τροπολογία, επιτρέπεται η κάλυψη των θέσεων προϊσταμένων από μετακλητούς υπαλλήλους.

Για του λόγου το αληθές, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται: «Στη Μονάδα Τύπου και Ενημέρωσης και στις οργανικές μονάδες αυτής, στα Γραφεία της Προεδρίας της Κυβέρνησης και στα Τμήματα που υπάγονται σε αυτά, δύνανται να προΐστανται και μετακλητοί υπάλληλοι ως γενικοί διευθυντές, διευθυντές ή προϊστάμενοι τμήματος, οι οποίοι διορίζονται και παύονται με απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Οπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, η εν λόγω ρύθμιση επιφέρει πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση, ύψους περίπου 140.000 ευρώ. Η ρύθμιση προκάλεσε την οργή κομμάτων της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, που έκανε λόγο για σκανδαλωδώς φωτογραφική ρύθμιση. «Κάνουν νόμο για τους μετακλητούς του Μαξίμου, να τους κάνουν διευθυντές για να παίρνουν περισσότερα λεφτά», όπως κατήγγειλε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα