Αντί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τη συμφωνία με Μελόνι για τα 360.000.000 ευρώ, θα πρέπει να εξηγήσει πώς οι Ιταλοί γλίτωσαν 530.000.000 ευρώ με δική της υπαιτιότητα
Στα θετικά της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρώμη η κυβέρνηση προβάλλει τη συμφωνία με την Τζόρτζια Μελόνι για επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ της Hellenic Train, που θα αφορούν την αγορά νέων τρένων και την κατασκευή αμαξοστασίων «για να φτάσουν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι στο επίπεδο που βρίσκονται οι ιταλικοί», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο που η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η «δημοκρατία» στις 6 Μαρτίου 2023, λίγες μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών και υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Θυσίασαν τις ζωές για να γλιτώσουν οι Ιταλοί 530.000.000 ευρώ», είχε αποκαλύψει τα εξής:
Πρώτον: Η κυβέρνηση είχε υπογράψει το 2020 σύμβαση με την οποία η Hellenic Train (τότε trainose) δεσμευόταν για επενδύσεις 600.000.000-750.000.000 ευρώ, με μοναδικό όρο την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας από το Ελληνικό Δημόσιο έως το 2021.
Δεύτερον: Εως τις 31-12-2021 η κυβέρνηση δεν είχε υλοποιήσει κανένα έργο από τα προαπαιτούμενα.
Τρίτον: Τον Ιούλιο του 2022 ανανεώθηκε η σύμβαση Ελλάδας – Ιταλίας, αλλά η υποχρέωση επενδύσεων του ιδιώτη μειώθηκε στα 77.500.00 ευρώ.
Η ιταλική εταιρία τελικά γλίτωσε πάνω από 530.000.000 ευρώ, επειδή η κυβέρνηση δεν υλοποίησε ποτέ αυτά τα έργα, με αποτέλεσμα να υπογραφεί νέα, αναθεωρημένη σύμβαση τον Ιούλιο του 2022. Αυτή είναι η πραγματικότητα, για την οποία δεν επενέβη ποτέ ο εισαγγελέας, και όχι όσα συμφώνησαν χθες οι Μητσοτάκης και Μελόνι, για τα οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει αποκρύπτοντας την αλήθεια.
Επανεκκίνηση
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός από τα 360 εκατ. ευρώ της Ιταλίας για αγορά 23 τρένων, οκτώ υπεραστικών ταχείας κυκλοφορίας και 15 προαστιακού τύπου, και τη διαμόρφωση σύγχρονων αμαξοστασίων, θα επενδύσει και η Ελλάδα 400 εκατ. ευρώ στις υποδομές του σιδηροδρόμου. Ειδικότερα, σημείωσε πως πρόκειται για επανεκκίνηση της σχέσης, η οποία «δοκιμάστηκε υπό το φως της τραγωδίας των Τεμπών» και «δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε χωρίς την προσωπική στήριξη της Ιταλίδας πρωθυπουργού και την ευχαριστώ προσωπικά».
Μία άλλη συμφωνία που υπεγράφη χθες στη Ρώμη μεταξύ των Μητσοτάκη και Μελόνι είναι το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και του διαχειριστή δικτύου της Ιταλίας TERNA για την αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών, ώστε να τριπλασιαστεί η υφιστάμενη δυνατότητα, από 500 MW σε 1.500 MW. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην κατασκευή διακρατικών ηλεκτρικών διασυνδέσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν χρόνιες τιμολογιακές στρεβλώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, αλλά και προκειμένου να διασφαλιστεί ο καλύτερος εφοδιασμός, μειώνοντας τον κίνδυνο μπλακάουτ, σαν αυτό που συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες στην Ισπανία.
Επίσης οι δύο χώρες υπέγραψαν τα εξής πρωτόκολλα συνεργασίας: κατά των ναρκωτικών, για τη συνεργασία σε επίπεδο παροχής βοήθειας και καταπολέμησης των πυρκαγιών, για συνεργασία στη βιομηχανική πολιτική, για τη συνεργασία στους τομείς ψηφιοποίησης του Διαστήματος και των τεχνολογιών, για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και για τη συνεργασία στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Στις κοινές δηλώσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ήταν μία ουσιαστική ευκαιρία «να συντονίσουμε τον βηματισμό μας με μεράκι για όλα τα ζητήματα, από τις περιφερειακές εξελίξεις έως τη μετανάστευση». Για τις οικονομικές σχέσεις και το διμερές εμπόριο είπε πως «μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες ιταλικές επενδύσεις». Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα δοθεί νέα έμφαση στη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.