Λαλίστατος (ξαφνικά) ο Βορίδης!

Τώρα που ο εκβιασμός «έπιασε» και η Ν.Δ. πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με προφανή στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου, η γλώσσα του λύθηκε και δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος

Οσο διάστημα η κυβέρνηση προβληματιζόταν για το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Μάκης Βορίδης σιωπούσε δημοσίως, παρασκηνιακώς όμως έστελνε εκβιαστικά μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη εις βάρος του… Πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μιλούσαν ακόμα και για αποχώρησή του από τη Ν.Δ., που ο ίδιος ποτέ δεν διέψευδε.

Τώρα, που ο εκβιασμός «έπιασε» και η Ν.Δ. πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 1998 έως σήμερα, με προφανή στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου, η γλώσσα του Μάκη Βορίδη λύθηκε για τα καλά και χθες, απολύτως ικανοποιημένος, δήλωσε πως το κατάλληλο όργανο για να ελέγξει είναι η εξεταστική επιτροπή. «Η Βουλή δεν είναι τροχονόμος, ήρθε μια δικογραφία να την πάω στο ειδικό δικαστήριο. Η Βουλή έχει ποινική αρμοδιότητα και πρέπει να ασκήσει την ποινική της αρμοδιότητα με καθαρό τρόπο σε σχέση με τις ποινικές ευθύνες» είπε.

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ούτε μια συνομιλία δική μου και δεν υπάρχουν αναφορές που να με εμπλέκουν». «Δεν υπάρχει τίποτα από πλευράς ενδείξεων για μένα» είπε χθες στον Σκάι και τόνισε πως η δικογραφία, στο διαβιβαστικό των 34 σελίδων, αναφέρει το όνομά του σε δύο σημεία. «Το πρώτο είναι πως υπέγραψα πως συμφωνώ σε μια πρόταση του κ. Καπρέλη, τότε προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να εφαρμοστεί η τεχνική λύση που εφαρμοζόταν και πριν που ήταν νόμιμη ενέργεια. Και η δεύτερη πράξη μου είναι πως ζήτησα την παραίτηση του κ. Βάρρα (πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ). Δεν έχω κάνει έγκλημα. Να τελώ συνέργεια σε κακουργηματική απιστία διά του αιτήματος παραίτησης ενός υφισταμένου μου, αντιλαμβάνεστε τι αρχίζουμε και λέμε;» είπε.

Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, στηρίζει πλέον με νύχια και με δόντια τον κ. Βορίδη. «Δεν τίθεται θέμα παραγραφής για τυχόν ευθύνες του κ. Βορίδη» είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και επικαλέστηκε ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019 δεν υπάρχει ο κίνδυνος της αποσβεστικής προθεσμίας. «Ο κ. Βορίδης δεν ήταν μόνο αυτούς τους μήνες υπουργός και αυτά που περιγράφονται ως κατηγορίες δεν ήταν μόνο τους μήνες αυτούς μέχρι να αλλάξει το Σύνταγμα» ανέφερε. Στάθηκε, όμως, σε ένα κομβικής σημασίας γεγονός που θα παραγραφεί. Οπως είπε, «ο κ. Βορίδης έγραψε “συμφωνώ” σε μία πληρωμή, που αποφάσισε η τότε διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που δεν συνιστά διοικητική πράξη σε πληρωμή επί βάση μιας υπουργικής απόφασης ισχύουσας για την τεχνική λύση. Αυτό είναι που θα παραγραφεί. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι καν ποινικό αδίκημα».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης παραδέχτηκε χθες πως πρόκειται για υπαρκτό σκάνδαλο, καθώς κάποιοι έχουν πάρει επιδοτήσεις που δεν δικαιούνται, και ότι η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στην ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκεί απευθείας διώξεις. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα προσφύγει για να μειωθεί το πρόστιμο των 415 εκατ. ευρώ για τον οργανισμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις