«Κόλαση» επικρατεί ξανά στο πολιτικό σκηνικό, αλλά αυτήν τη φορά με αφορμή μια άκρως ασυνήθιστη και σε κάθε περίπτωση αναπάντεχη κόντρα.
Ο λόγος για τον υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ακη Σκέρτσο, και τη δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη, με τον πρώτο να σχολιάζει στο facebook το περιστατικό στη Σύρο, όπου Ισραηλινοί τουρίστες εμποδίστηκαν να αποβιβαστούν από κρουαζιερόπλοιο λόγω διαδήλωσης φιλοπαλαιστινίων. Τότε εκείνη απάντησε: «Πολύ σωστά – μόλις κυβερνήσετε, να τα εφαρμόσετε», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού, που απάντησε: «Αυτές τις εξυπνάδες εκεί που σας παίρνει και σας πληρώνουν για να τις λέτε, ως σύμβουλος μελών αυτής της κυβέρνησης. Το θράσος σας περισσεύει».
Εκείνη ανταπάντησε: «Οπως νομίζετε και όπως αντιλαμβάνεστε τον ρόλο ενός εκάστου» κι εκείνος επέμεινε να την καρφώνει λέγοντας: «Σοβαρευτείτε, επιτέλους, και αντιληφθείτε τον δικό σας ρόλο. Είστε πολύ πιο διάφανη απ’ όσο νομίζετε, αλλά όχι όσο διαφανής θα έπρεπε».
Το δημόσιο μπραντ ντε φερ προκάλεσε κύμα σχολίων, ενώ έλαβε και πολιτικές προεκτάσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να σχολιάζει στο μπρίφινγκ: «Είναι αυτονόητο να λέει κάποιος την άποψή του, αλλά να ξέρουν οι πολίτες και με ποιους συνεργάζεται».
Την ίδια στιγμή, την απομάκρυνση του Ακη Σκέρτσου ζήτησε από βήματος Ολομέλειας ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο Ακης Σκέρτσος λέει δημόσια σε μια δημοσιογράφο ότι “σε πληρώνει η κυβέρνηση της Δεξιάς, οπότε σκάσε και μη μιλάς”. Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Επρεπε να τον στείλετε σπίτι του. Αλλά είστε ξεδιάντροποι, κύριε Πιερρακάκη!» υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον παριστάμενο υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κυριάκο Πιερρακάκη, να σχολιάζει: «Απάντησε ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε κάθε περίπτωση, εγώ είμαι εδώ για να σας απαντήσω επί της πολιτικής, εάν θέλετε επί της παραπολιτικής, τότε να μεταβούμε στο καφενείο».
Την ίδια στιγμή για απόδειξη καθεστωτικής συμπεριφοράς και αυταρχισμού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ακη Σκέρτσο να επανέρχεται και να κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενθαρρύνουν την αδιαφάνεια και τη συσκότιση στις σχέσεις δημοσιογράφων με πολιτικούς και κόμματα».