Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα εντός της «γαλάζιας» πολυκατοικίας. Η κρίση εξουσίας εντός του Μαξίμου, η σταδιακή απόσυρση του πρωθυπουργού αλλά και το εμφανές πλέον λανσάρισμα των δελφίνων έχουν απελευθερώσει δυναμικές εντός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Πολλά πράγματα δεν περνούν απαρατήρητα από τους «γαλάζιους» βουλευτές: Η κάθοδος του Μητσοτάκη και ο καφές που ήπιε με τους βουλευτές, η επανεμφάνιση Μυλωνάκη, που πήγε στη Βουλή για να δείξει πως είναι παρών, αλλά και η σταθερή απουσία του Ακη Σκέρτσου από τα δημόσια πράγματα της Νέας Δημοκρατίας. Αν όμως είναι κάτι που χτυπάει στο μάτι όλων, είναι οι περίεργες… συμπτώσεις με τα παιδιά του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι εμφανές πως είναι έτοιμος για την κούρσα διαδοχής. Το… φωνάζει, άλλωστε, μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του.
Αυτοάμυνα
Το θέμα όμως που έχει προκύψει είναι πως χθες στη γραμμή Αδωνη βρέθηκε και ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αψήφησε τη γραμμή Μαξίμου, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την παρέμβαση του Φλωρίδη και πήρε ξεκάθαρα τη θέση του Αδωνη. «Η οπλοκατοχή, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να είναι με πολύ αυστηρούς κανόνες, όχι να μην υπάρχει. Προφανώς να υπάρχει, αλλά με πολύ αυστηρούς κανόνες και μόνο για την οικία. Δεν είμαι οπαδός των πολλών όπλων. Το δικαίωμα της αυτοάμυνας, όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, προφανώς το έχεις. Είτε έχεις όπλο είτε δεν έχεις όπλο».
Για πολλούς εντός της παράταξης η συγκεκριμένη δήλωση μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς τα δύο παιδιά του Καρατζαφέρη είναι στενοί φίλοι και συνοδοιπόροι για χρόνια. Είναι προάγγελος, λοιπόν, εξελίξεων αναρωτιούνται πολλοί; Οι πιο πονηροί, ωστόσο, έχουν ήδη ρίξει το βλέμμα τους στον Μάκη Βορίδη. «Τι θα κάνει ο πρώην αντ’ αυτού του Μητσοτάκη;» αναρωτιούνται και προσθέτουν με νόημα πως μια τριάδα θα αλλάξει αρκετά από τα δεδομένα που γνωρίζουμε ως σήμερα.