Νέο παραλήρημα, αυτή τη φορά κατά των αγροτικών μπλόκων. Ο υπουργός Υγείας, σε ένα ανεπανάληπτο σόου, επιτέθηκε στους αγρότες μέσα από τα ερτζιανά, χρησιμοποιώντας απίστευτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως τα μπλόκα αποτελούν «αηδία», «φασισμό» και «παρανομία».
«Έχω την εκτίμηση ότι θα σταματήσει αυτή η αηδία, δεν νομίζω ότι θα συνεχιστεί. Τα μπλόκα είναι αηδία — αλλιώς τι είναι, εξυπνάδα; Είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία, είναι απαίσιο πράγμα. Εν πάση περιπτώσει, ο Μητσοτάκης έχει δείξει μεγάλη ανοχή. Πιστεύω ότι με τη συνάντηση που θα κάνουν αύριο θα τελειώσει αυτή η ιστορία και θα πάμε παρακάτω», τόνισε.
Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο plan B της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται το κράτος να ασκήσει φυσική βία, αλλά να εφαρμόσει τον νόμο περί παρακώλυσης συγκοινωνιών και να επιβάλει καθημερινά πρόστιμα στους αγρότες, τα οποία θα βεβαιώνονται στην εφορία.
«Οι νόμοι ισχύουν από την αρχή, αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει μεγάλη δημοκρατικότητα και μεγάλη υπομονή — εγώ δεν έχω τόση. Εγώ θα τα έβαζα νωρίτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ έχω δίκιο. Ο Μητσοτάκης έχει καλύτερο δίκιο από εμένα, γιατί το έχει χειριστεί με πολύ μεγάλη ευπρέπεια και ηρεμία για την κοινωνία. Εγώ δεν ξέρω αν θα είχα κρατήσει την ηρεμία μου τόσο πολύ», σημείωσε.
Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο παραλήρημά του κατά των αγροτών, δήλωσε ότι όλες οι επιδοτήσεις πρέπει να κοπούν, χαρακτηρίζοντάς τες «πηγή του κακού».
«Το μόνο που θα τους σταματούσε είναι τα τανκς»
Μετά τα «Παραπολιτικά», ο υπουργός εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και μίλησε εκ νέου για «φασισμό» και «αηδία». Τόνισε, επίσης, πως άλλο πράγμα είναι μια συμβολική διαμαρτυρία και άλλο να κλείνεις τους δρόμους για 45 ημέρες. «Τα μπλόκα δεν χρειάζονται. Δεν μπορώ να ακούω ότι το κάνουν για τον αγώνα — η Ελλάδα πρέπει να φύγει από αυτό», ανέφερε.