Η συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού συνεχίζεται, μόλις 48 ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου, σχετικά με το περιεχόμενο του κειμένου που δημιουργεί ο Κώστας Σκανδαλίδης, με τον Χάρη Δούκα να ζητά σαφή δέσμευση αποκλεισμού οποιουδήποτε ενδεχόμενου συνεργασίας με τη ΝΔ.
Τη διαφωνία του με το γραπτό κείμενο που του παρουσίασε σήμερα ο Κώστας Σκανδαλίδης και αφορά στη διατύπωση του «όχι» από το ΠΑΣΟΚ στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ζητώντας το συγκεκριμένο άρθρο να έχει σαφή δεσμευτικό χαρακτήρα.
Στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης (25/3) οι κ.κ. Δούκας και Σκανδαλίδης μίλησαν αναλυτικά για το επίμαχο άρθρο 13 της Πολιτικής Απόφασης που θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη του Συνεδρίου.
«Πολιτική αλλαγή σημαίνει στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής της – πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία σε οποιονδήποτε κυβερνητικό ρόλο», αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο, στο οποίο ο Χάρης Δούκας ζήτησε να προστεθεί και η φράση «και σε οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα».
Είναι προφανές ότι ο κ. Δούκας θέλει το άρθρο 13 να συμπεριλαμβάνει σαφείς εγγυήσεις και για τα δύο σενάρια εκλογών: και για την επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου για «νίκη έστω και με μία ψήφο» απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και για το σενάριο που το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πρωτιά στις εκλογές.
Οι διεργασίες συνεχίζονται με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι κοντά σε μία συμφωνία.