Αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, του ιστορικού αθλητικού σωματείου της Κυψέλης (στη διασταύρωση των οδών Μαυρομματαίων και Κοδριγκτώνος), στο Πεδίον του Αρεως, επιφέρει η πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου να εκχωρήσει μέρος των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει σε ιδιωτικές εταιρίες κατά παράβαση ρητής διάταξης του Καταστατικού (Αρθρο 2, «Σκοπός – Μέσα Επίτευξης Σκοπού – Αθλητικά Τμήματα – Αυτοτέλεια»).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο πρόεδρος Αλέξης Αλεξόπουλος έχει διανείμει συντεταγμένα σχέδια συμφωνητικών με ιδιωτικές εταιρίες, με πρόσχημα την αθλητική αναπτυξιακή προοπτική του συλλόγου, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζει σημάδια παρακμής, αποκομμένος από τη νεολαία προς την οποία απευθύνεται.
Στο Καταστατικό τονίζεται ρητά η ισχύς του νόμου 2725/1999 (Αρθρο 7, παράγραφος 5) που απαγορεύει τη συστέγαση του συλλόγου με τρίτες εμπορικές επιχειρήσεις.
Και εδώ φαίνεται ότι λειτουργούν «επιλεκτικές συγγένειες», καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου υπήρξε υποψήφιος με τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» Κώστα Μπακογιάννη. Η παράταξη, που σήμερα αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, του πρώτου δήμου της χώρας, έχοντας λάβει 41,35% στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών του 2023, ασκεί κριτική στην τρέχουσα διοίκηση για ζητήματα καθημερινότητας και έργων, ενώ ο ίδιος ο Κ. Μπακογιάννης έχει δηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο.
Συνεπώς, με βάση τα στοιχεία που παραθέτει η «δημοκρατία», θα ενδιέφερε η απάντηση του πρώην δημάρχου για το θέμα.