Θεαματική κυβίστηση που θα ζήλευε και η Νάντια Κομανέτσι έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος, τρέμοντας να βρεθεί στα δικαστήρια, όχι μόνο άλλαξε γνώμη όσον αφορά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, αλλά άρχισε τα… παρακάλια στα κόμματα. Μάλιστα, «έπεισε» ακόμη και τη Ν.Δ., ωστόσο τελικά, παρά τις πιέσεις, η ασυλία του ήρθη, καθώς δεκάδες «γαλάζιοι» βουλευτές δεν είδα με καλό μάτι την… πρόβα συγκυβέρνησης που ψηνόταν μπροστά στα μάτια τους! Τι συνέβη ακριβώς;
Η Επιτροπή Δεοντολογίας πριν από μερικές ημέρες εισηγήθηκε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, ύστερα από μήνυση πολιτευτή της Αφροδίτης Λατινοπούλου για εξύβριση, δημόσια, κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος είχε ο ίδιος ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, όχι μόνο άλλαξε γνώμη, ζητώντας να καταψηφιστεί το εισαγγελικό αίτημα, αλλά και ζήτησε από όλα τα κόμματα να συμπράξουν, λέγοντας πως ο μηνυτής του αποκάλεσε το κόμμα του «παιδοβιαστές».
Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολίασε πως «η παράταξή μας κι αν έχει υποφέρει από τέτοιου είδους χυδαιότητες», καλώντας το Σώμα να ψηφίσει κατά συνείδηση, ανάβοντας επί της ουσίας το πράσινο φως για να μπει μπλόκο στην άρση ασυλίας του Βελόπουλου. Οι βουλευτές της Ν.Δ. ωστόσο είχαν άλλες διαθέσεις, καθώς τελικά η βουλευτική ασυλία του Κυριάκου Βελόπουλου ήρθη, μια και υπερψήφισαν 97 βουλευτές, ενώ 79 βουλευτές καταψήφισαν και 18 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Τι συνέβη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.; Η απόλυτη τριχοτόμηση καθώς 65 βουλευτές καταψήφισαν, 25 υπερψήφισαν και 65 επέλεξαν την αποχή προκειμένου να μην πάρουν θέση. Ενδεικτικά, πέπλο προστασίας στον Κυριάκο Βελόπουλο άπλωσαν, μεταξύ άλλων, οι Μάκης Βορίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Οικονόμου, Στέλιος Πέτσας, Τάσος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Ωστόσο, μεταξύ όσων ζήτησαν να αρθεί η ασυλία του, ήταν οι Αδωνις Γεωργιάδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιάννης Μπούγας, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Λάκης Βασιλειάδης και Κατερίνα Παπακώστα. Εν τω μεταξύ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕ.ΑΡ. και ΝΙΚΗ υπερψήφισαν, ενώ ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».