Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ιδίως στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με φόντο τα «απαράδεκτα», κατά τον ίδιο, που συμπεριλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία κατά της πυρηνικής οικογένειας, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Νατσιός. «Είδαμε τα χαΐρια του υπουργού Υγείας που έτρεχε χθες ασθμαίνων να αποσύρει από την πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ τη δήλωση την οποία έπρεπε να κάνουν οι ασφαλισμένοι στην ερώτηση για το αν είναι ακαθόριστου φύλου.
Μακάρι να τρέξει και η υπουργός Παιδείας να αποσύρει τις ίδιες ασχήμιες από τα σχολικά βιβλία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ από τη Βουλή, δείχνοντας στο Σώμα τις σχετικές φωτογραφίες με οικογένειες του ίδιου φύλου. «Δείτε τι διαβάζουν επτάχρονα και οκτάχρονα παιδιά αυτά που σας δείχνω τώρα, εικόνες με δύο γυναίκες, με δύο άντρες. Είναι τύποι οικογενειών αυτοί! Για δείτε λίγο τις εικόνες, τι αντικρίζουν τα παιδιά.
Αυτά τα περνάτε μέσα στην εκπαίδευση» κατήγγειλε. Από την πλευρά της η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μιλώντας στο Open και στον απόηχο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για το λεγόμενο «ακαθόριστο φύλο», τόνισε πως η Φωνή Λογικής δεν πρόκειται να υπηρετήσει τη «woke παράνοια και τη woke ατζέντα», στρεφόμενη κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία, όπως είπε, κορόιδεψε την κοινωνία, ψηφίζοντας τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.