Ο Γιάννης Πουλόπουλος «έφυγε» στη ΜΕΘ του Αττικόν, νικημένος από μεγάλα προβλήματα υγείας

«Ήπιε το φεγγάρι» και αναχώρησε…

Ποια νύχτα σ’ έκλεψε, ποια πίκρα σ’ έκρυψε…» Η νύχτα της 23ης Αυγούστου ήταν τελικά αυτή που έμελλε να «κλέψει» τον Γιάννη Πουλόπουλο από τους ανθρώπους του, ποτίζοντας με πίκρα την οικογένειά του, τους φίλους του, τους χιλιάδες Ελληνες που τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του.

Ο τεράστιος ερμηνευτής, ο οποίος σφράγισε με τη φωνή του τα μιούζικαλ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και τον πιο εμπορικό «Δρόμο» της ελληνικής δισκογραφίας, αντιμετώπιζε χρόνια θέματα υγείας και το βράδυ της Κυριακής τον πρόδωσε η καρδιά του σε ηλικία 79 ετών. Η αυλαία για τον σπουδαίο καλλιτέχνη έπεσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αττικόν, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας ενός πνευμονολογικού προβλήματος.

Στο άκουσμα της θλιβερή είδησης που έγινε γνωστή από τη σύζυγο του συνθέτη Μίμη Πλέσσα Λουκίλα Καρρέρ μέσω σχετικής ανάρτησής της στο facebook πάγωσε το πανελλήνιο. Μπορεί να ήταν γνωστό ότι ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανέβαινε τον δικό του γολγοθά τα τελευταία χρόνια, καθώς ζούσε σχεδόν βυθισμένος στο σκοτάδι εξαιτίας του γλαυκώματος, μιας σοβαρής πάθησης που είχε στα μάτια του, όπως επίσης ότι το 2017 είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αγγειοπλαστικής προκειμένου να αντιμετωπίσει καρδιολογικό πρόβλημα που του είχε παρουσιαστεί, ωστόσο κανείς δεν περίμενε πως ερχόταν το τέλος τόσο γρήγορα. Κι όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, τα χτυπήματα της μοίρας που δέχτηκε ο Γιάννης Πουλόπουλος από το 2017 και μετά ήταν τόσο δυνατά και απανωτά, που σε συνδυασμό με την ήδη επιβαρυμένη υγεία του έριξαν την ψυχολογία του στα τάρταρα, με αποτέλεσμα να τον… τσακίσουν.

Ήταν Απρίλιος του 2019 όταν είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση του κατεστραμμένου ξενοδοχείου του τραγουδιστή στα βόρεια προάστια. Όπως είχε καταγγείλει τότε η σύζυγός του Μπέττυ Κοκκινάκη-Πουλοπούλου, το ξενοδοχείο «Ουράνιο Τόξο» στην Άνοιξη «έπεσε σε κακά χέρια ενοικιαστών», οι οποίοι, ύστερα από δικαστική παρέμβαση της ίδιας και του άντρα της, τους το παρέδωσαν σε άθλια κατάσταση, βανδαλισμένο και μη λειτουργικό, με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Γιατί τέτοιο μένος; Γιατί να μας καταστρέψουν την περιουσία μας; Τι κακό τούς κάναμε; Και, μάλιστα, άνθρωποι που έφαγαν ψωμί από εμάς… Ο Γιάννης είναι πολύ στενοχωρημένος γι’ αυτό που έχει συμβεί. Είναι εγκληματικό αυτό που του έκαναν και από αυτό έπαθε την καρδιά του… Δεν αντέχω να βλέπω άλλο τέτοιες άσχημες εικόνες στο ξενοδοχείο που ο Πουλόπουλος έφτιαξε με τόση αγάπη και μεράκι» είχε δηλώσει τότε η συνοδοιπόρος στη ζωή του Γιάννη Πουλόπουλου, επισημαίνοντας ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης είχε στενοχωρηθεί πολύ αντικρίζοντας τις εικόνες καταστροφής, με συνέπεια να αντιμετωπίσει καρδιολογικό πρόβλημα.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019, έγινε γνωστό ότι βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο «φιλέτο» του σπουδαίου ερμηνευτή στην Εκάλη, με τιμή εκκίνησης τα 757.218 ευρώ. Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο ήταν στην κατοχή του Γιάννη Πουλόπουλου από το 1970 και μπήκε σε υποθήκη το 2014, όταν ο τραγουδιστής προέβη σε τραπεζικό δανεισμό ύψους 300.000 ευρώ για να ενισχύσει οικογενειακή επιχείρησή του. Η παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις για την αποπληρωμή του δανείου, με αποτέλεσμα αυτό να βγει τελικά στο σφυρί.

«Αγάπησα και ζήλεψα το χρώμα και τη δύναμη της φωνής σου»

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Γιάννη Πουλόπουλου, πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι του, έσπευσαν να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο τον μεγάλο ερμηνευτή μέσα από τα social media. «Έχε γεια, Γιάννη. Αγάπησα και ζήλεψα το χρώμα και τη δύναμη της φωνής σου. Και όχι μόνο εγώ. Ησουν θεμέλιο της γενιάς μας. Καλό σου ταξίδι» έγραψε η Χάρις Αλεξίου. «Καλό ταξίδι στη φωνή της νιότης μας…» ευχήθηκε από την πλευρά της η Γιώτα Νέγκα.

«Πόνεσα πολύ για τον αξιολάτρευτο καλλιτέχνη. Συλλυπητήρια από το βάθος της καρδιάς μου που κτυπά εντελώς διαφορετικά από την έλλειψή του. Ένα κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού μας αποχώρησε με αξιοπρέπεια και ταπεινότητα. Θα είναι σίγουρα αιώνια η μνήμη του με παρακαταθήκη το έργο του» ήταν το μήνυμα του Γιάννη Ζουγανέλη.

«Γιάννης Πουλόπουλος, ένας σπουδαίος τραγουδιστής. Είχε την τύχη, το σθένος και το κριτήριο να διαλέξει καλά τραγούδια -με αποκορύφωμα τον “Δρόμο” του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου- που τον κατατάσσουν, δίκαια, ανάμεσα στους μεγάλους και ξεχωριστούς που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους την εποχή τους και θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού» έγραψε με τη σειρά του ο Γιώργος Νταλάρας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα