Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο στο προσφυγικό

«Για πολλούς μήνες η κυβέρνηση υποτίμησε αδικαιολόγητα την ένταση το εύρος και την πολυπλοκότητα του ζητήματος. Έδειξε αργά αντανακλαστικά, πήρε λάθος αποφάσεις και έστειλε λάθος μηνύματα. Τελικά υπό την πίεση ενός χαμένου εξαμήνου που έπληξε πολλαπλώς την αξιοπιστία της χώρας, υποχρεώθηκε να αναλάβει μεγάλες δεσμεύσεις έναντι της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του δήλωση, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε: «Τώρα οφείλει να εκπληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις και να μην δώσει αφορμή και δικαιολογία σε ορισμένους που θα ήθελαν την απομόνωση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό με πολύ αρνητικές συνέπειες για τη χώρα».

«Παρά τις επιμέρους ενστάσεις, τα σημεία καταγραφής, τα γνωστά hotspots, πρέπει να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που η κυβέρνηση ανέλαβε» επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε ότι η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή τους έγινε εκ των πραγμάτων αναγκαία λόγω των κυβερνητικών καθυστερήσεων. Είναι όμως ξεκάθαρο, ότι απαιτείται πολύ καλύτερος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων».

«Δυστυχώς σημαντική καθυστέρηση υπήρξε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόκληση όμως είναι κοινή. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, για αυτό και περιμένουμε την ουσιαστική στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Ζητήματα όπως η ενίσχυση της Frontex και η ταχύτερη μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλα κράτη μέλη πρέπει να λυθούν άμεσα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «Η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στη δράση παράνομων δικτύων διακινητών που δρουν στο έδαφος και κυρίως στις ακτές της. Καμία ουσιαστική σύσφιξη των σχέσεων Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να προχωρήσει εάν η Άγκυρα δεν τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδος και της Ευρώπης».

πηγή: enikos.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα