Ένα μοναδικό δίτομο έργο για να επιλέξετε με την «κυριακάτικη δημοκρατία» (10.05)

Αυτή την Κυριακή 10.05 με την «δημοκρατία»:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Α’ • Ένα δίτομο έργο για την  μεγάλη προσωπικότητα του αδικοχαμένου βασιλιά.

O θάνατος του εστεμμένου, που οδήγησε στην μικρασιατική καταστροφή.

Με το γνώριμο βάθος και σχολαστικότητα της ιστορικής του έρευνας ο Κώστας Ν. Μπαρμπής ρίχνει άπλετο το φως της αλήθειας στην τραγική προσωπικότητα του δευτερότοκου γιου του Στρατηλάτη και της βασίλισσας Σοφίας, ο οποίος υποχρεώθηκε από τις ξένες λόγχες να φορέσει -ως τοποτηρητής του πατέρα του- το αγκάθινο στεφάνι του μαρτυρικού ελληνικού Στέμματος, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της βενιζελικής δικτατορίας. Ποιος ήταν πραγματικά ο δύσμοιρος Αλέξανδρος; Πως άσκησε τα καθήκοντά του; Τήρησε με τρόπο υποδειγματικό το λόγο που είχε δώσει στον Κωνσταντίνο; Υπήρξε τελικά και αυτός θύμα της αναντίρρητης παραπλανητικής γοητείας, που ασκούσε ο ολετήρας του Ελληνισμού Ιωνίας και Πόντου και νεκροθάπτης της Μεγάλης Ιδέας; Με το συναρπαστικό γλωσσικό του ύφος και χωρίς αγιοποιητικές τάσεις ο Κώστας Ν. Μπαρμπής διακονεί, για άλλη μια φορά, την αυθεντική και γνήσια ιστορία.

ή

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ

Το εγκυρότερο (δίτομο)έργο για το βασιλικό ζεύγος που έσωσε το έθνος από τον συμμοριτοπόλεμο.

Η ιστορική αλήθεια για την ένδοξη βασιλία τους, γεμάτη κατανόηση, μέτρο και αγάπη για τον λαό τους.

Ο Παύλος -τέταρτο κατά σειρά τέκνο του υπερδιπλασιαστή της χώρας σε έκταση και πληθυσμό Στρατηλάτη Κωνσταντίνου και της εθνικής ευεργέτριας Βασίλισσας Σοφίας- αδικήθηκε βάναυσα και με τρόπο άθλιο από μικρόψυχους και μηδαμινού αναστήματος ομοεθνείς του.

Ενώ ο γάμος του με τη γυναίκα της ζωής του έφερε, σε όλο το χρονικό μήκος του, τη σφραγίδα της θεϊκής ευλογίας. Ενώ λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι άντρες από τη σύντροφό του. Ενώ η Ειμαρμένη του χάρισε τρία τέκνα, που τον αγαπούσαν σαν επίγειο θεό και που ήταν το ένα βελτιωμένη έκδοση του -εξαίρετου από κάθε άποψη- άλλου σε ήθος, ψυχικές αρετές, χαρακτήρα, μόρφωση, καλλιέργεια, στάση ζωής (Σοφία, Κωνσταντίνος, Ειρήνη). Ενώ αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε από τον λαό του όσο ελάχιστοι εστεμμένοι. Ενώ, με την σωφροσύνη, αλλά και με την πυγμή του, όταν χρειάστηκε, χάρισε στην Πατρίδα του την σωτηρία από το βάρβαρο, απάνθρωπο και καταδικασμένο σε αφανισμό (από την ιστορία, την λογική και τα πεπραγμένα του) μπολσεβικικό καθεστώς και δεν επέτρεψε σε κρεμλινοκίνητους σφαγείς και μητραλοίες να τη σύρουν δέσμια πίσω από το αιμοσταγές και κολασμένο “Σιδηρούν Παραπέτασμα” οι ορδές του Μάρκου Βαφειάδη και του Χαρίλαου Φλωράκη. Ενώ, υπό άλλες συνθήκες θα τον περιέβαλλε ο βαθύτατος σεβασμός και ανοχή ακόμα και των εμπαθέστερων εχθρών του βασιλικού θεσμού και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας (καθεστώτος των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών), είχε την “ατυχία” να επιλέξει για σύντροφο της ζωής του και Πρώτη Κυρία της Ελλάδος μία πολυπροικισμένη γυναίκα και πανάξια για το (αγκάθινο) στέμμα τούτης της χώρας Βασίλισσα: Την Φρειδερίκη!

Ένα μοναδικό δίτομο έργο για να επιλέξετε!

Μαζί, εντελώς δωρεάν, υφασμάτινη πλενόμενη μάσκα!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα