Αισιοδοξία για το εμβόλιο της ASTRAZENECA – Αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες

Καλά νέα από την Οξφόρδη

Αισιόδοξα νέα φτάνουν από τα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφορικά με το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, καθώς, όπως ανακοίνωσε η βρετανική φαρμακευτική, το εμβόλιο προκάλεσε ισχυρή ανοσοαπόκριση και στους ηλικιωμένους και στους νέους και οι παρενέργειες είναι λιγότερες μεταξύ των ηλικιωμένων.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι αποκρίσεις ανοσογονικότητας ήταν παρόμοιες μεταξύ των ενηλίκων μεγαλύτερης και νεαρότερης ηλικίας και ότι η αντιδραστικότητα ήταν χαμηλότερη στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, στους οποίους η σοβαρότητα της ασθένειας Covid-19 είναι μεγαλύτερη» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της AstraZeneca.

«Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν περαιτέρω το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα του AZD1222» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Οι «Financial Times» έγραψαν χθες ότι το πειραματικό εμβόλιο, το οποίο αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc, ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ αυτών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον Covid-19.

«Εξετάσεις αίματος ανοσογονικότητας, που έγιναν σε υποσύνολο ηλικιωμένων που συμμετέχουν στις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της Οξφόρδης, απηχούν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, τα οποία έδειχναν ότι το εμβόλιο αυτό προκάλεσε ισχυρές ανοσοαποκρίσεις σε ομάδα υγιών ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών» πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο με ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα προστατεύει από τον νέο κορονοϊό. Η βρετανική «Sun», πάντως, έγραφε χθες ότι το προσωπικό νοσοκομείου του Λονδίνου ενημερώθηκε να είναι έτοιμο να λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσεται από την AstraZeneca Plc. Ενώ αν και δεν διευκρίνισε ποιο νοσοκομείο είναι αυτό, αποκάλυψε πως οι πρώτες δόσεις θα γίνουν ήδη από την «εβδομάδα που αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα