Τεστ κορονοϊού μέσω εφαρμογής στα κινητά ετοιμάζουν τώρα οι Γάλλοι

Αναζητούνται καινούργιοι τρόποι διάγνωσης

Eν μέσω της εξάπλωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ερευνητές στη Γαλλία αναπτύσσουν ένα νέο, γρήγορο διαγνωστικό τεστ για τον Covid-19, με μια ειδική συσκευή που θα συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο και θα παρέχει αποτελέσματα σε περίπου 10 λεπτά!

Το εν λόγω σύστημα βασίζεται στην ανάπτυξη ενός βιοαισθητήρα, ονόματι CorDial, που χρησιμοποιείται για την ταχεία ανίχνευση βιοδεικτών του νέου κορονοϊού. Η ειδική συσκευή θα συνδέεται με τη θύρα φόρτισης της μπαταρίας του smartphone και το ρινοφαρυγγικό δείγμα θα τοποθετείται σε ένα ηλεκτρόδιο σχήματος γλωττίδας, στην επιφάνεια του οποίου ένας υποδοχέας θα ανακτά τα ιικά μόρια και θα δίνει αποτελέσματα σε λίγα λεπτά.

Όπως, μάλιστα, δήλωσε αναφερόμενη στο θέμα η Σαμπίν Σουνερίτς, καθηγήτρια Χημείας στο πανεπιστήμιο της Λιλ και εκ των πρωτεργατών του πρότζεκτ CorDial, θα γνωρίζουμε «αν είμαστε θετικοί ή αρνητικοί στον ιό έπειτα από περίπου 10 λεπτά της ώρας». Επιπλέον, μιλώντας στο τηλεπτικό δίκτυο Franceinfo, η Γαλλίδα επιστήμονας τόνισε ότι το συγκεκριμένο τεστ είναι ακριβές κατά περίπου 88%, όπως δείχνει η σύγκριση των αποτελεσμάτων του με άλλα.

Το πρότζεκτ CorDial είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ομάδα των ερευνητών του πανεπιστημίου της Λιλ όσον αφορά τον Covid-19 και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, το εν λόγω τεστ εμφανίζει «εξαιρετική ευαισθησία και ακρίβεια». «Σε αυτή τη φάση βελτιώνουμε τη διαδικασία και, αν όλα πάνε καλά, θα μπορούμε να κάνουμε το τεστ αυτό με σάλιο. Είμαστε στη διαδικασία της επιβεβαίωσης των τεστ αυτών με PCR» υπογράμμισε η Γαλλίδα καθηγήτρια Χημείας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η νέα αυτή τεχνολογία θα είναι έτοιμη σε λίγες εβδομάδες και πως η ομάδα της αναζητεί εταιρίες πρόθυμες για συνεργασία, με σκοπό τη μαζική παραγωγή των τεστ. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε τα πάντα στο εργαστήριο και καταφέρνουμε να παράξουμε γύρω στα 1.000 την εβδομάδα, αλλά όχι παραπάνω» επισήμανε η Σαμπίν Σουνερίτς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα