Ομολογία-σοκ από στέλεχος της Pfizer για εργαστηριακούς ιούς!

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον Μπουρλά μετά τις αποκαλύψεις διευθυντή της εταιρίας για τη διαπλοκή γύρω από τα εμβόλια

Ο ασκός του Αιόλου για τον φάκελο «κορονοϊός» άνοιξε και πλέον κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν γνωρίζει πώς και πότε θα κλείσει. Η εικόνα ενός υψηλόβαθμου στελέχους της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer να χαρακτηρίζει τον κορονοϊό ως «ευκαιρία για άρμεγμα χρημάτων» και να μιλά για «εργαστηριακή μετάλλαξη του ιού» είναι σοκαριστική, δημιουργεί ερωτήματα και εντείνει τις αμφιβολίες γύρω από τις αλήθειες και τα ψέματα της πανδημίας.

Το βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγα 24ωρα, έχει προκαλέσει «σεισμό» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο φαρμακευτικός κολοσσός αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, απορρίπτοντας τις αναφορές του στελέχους της εταιρίας, ενώ την ίδια ώρα ο γερουσιαστής του Κογκρέσου Μάρκο Ρούμπιο με επιστολή του προς τον Αλμπερτ Μπουρλά ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το βίντεο

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από δημοσιογράφο με κρυφή κάμερα, ο διευθυντής Ερευνας και Ανάπτυξης για Στρατηγικές Επιχειρήσεις και Επιστημονικό Σχεδιασμό mRNA Τζόρντον Τρίστον Γουόκερ λέει απίστευτα πράγματα για τον κορονοϊό: πρώτον, ότι η εταιρία επεξεργάζεται το σενάριο να μεταλλάξει τον ιό, ώστε να παράξει νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Δεύτερον, ότι στελέχη των ελεγκτικών Αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, που δίνουν έγκριση για εμβόλια και φάρμακα, μετά εργάζονται στις εταιρίες. Κοινώς, πως υπάρχει οικονομικό «αλισβερίσι» μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι «αυτό είναι κακό για την Αμερική, αλλά καλό για τις εταιρίες». Τρίτον, ότι ο κορονοϊός μοιάζει με αγελάδα που προσφέρεται για άρμεγμα χρημάτων.

Οταν οι δημοσιογράφοι τού αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, αλλά και ότι καταγράφηκαν όσα είπε, τότε το στέλεχος της Pfizer αρχίζει να φωνάζει «είμαι ψεύτης, είμαι ψεύτης!», ότι είπε όσα είπε για να «εντυπωσιάσει το ραντεβού του», ενώ στη συνέχεια διαπληκτίζεται με εργαζομένους του δικτύου Project Veritas, που φέρεται ότι είναι ακροδεξιών απόψεων και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ισχυρισμοί του ανώτατου στελέχους της Pfizer, όπως είναι λογικό, έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις, καθώς το βίντεο έχει γίνει viral με εκατομμύρια θεάσεις σε όλο τον πλανήτη. Στο «κόλπο», όμως, φαίνεται πως έχει μπει και το αμερικανικό δίκτυο Fox News, το οποίο έχει στοχοποιήσει προσωπικά τον Αλμπερτ Μπουρλά, θέτοντας ευθέως ερωτήματα για τον ρόλο της Pfizer στην εξέλιξη του κορονοϊού.
Από την πλευρά της, η Pfizer προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης στην οποία αναφέρει ότι δεν ισχύουν όσα καταγγέλλονται για τον τρόπο που διεξάγει την έρευνα, απορρίπτοντας τόσο ότι διεξάγει «έρευνα κέρδους λειτουργίας» όσο και ότι έχει κάνει «κατευθυνόμενη εξέλιξη».

Οι δύο αυτοί όροι είναι επιστημονικοί. Ο πρώτος αναφέρεται σε ιατρική έρευνα που μεταβάλλει γενετικά έναν οργανισμό, με τρόπο που μπορεί να ενισχύσει τις βιολογικές λειτουργίες των γονιδιακών προϊόντων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια αλλαγμένη παθογένεση, μεταδοτικότητα ή εύρος ξενιστών, δηλαδή τους τύπους ξενιστών που μπορεί να μολύνει ένας μικροοργανισμός.

Ο δεύτερος αναφέρεται σε μια μέθοδο που χρησιμοποιείται στη μηχανική πρωτεϊνών και μιμείται τη διαδικασία της φυσικής επιλογής για να κατευθύνει τις πρωτεΐνες ή τα νουκλεϊκά οξέα προς έναν στόχο που έχει ορίσει ο χρήστης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα