Novo Nordisk: Οδηγούμε την Αλλαγή από το 1923 – Οδηγούμε την αλλαγή και για τις επόμενες γενιές

Ένας Αιώνας Ιστορίας – Ένας Αιώνας Καινοτομίας

Η Novo Nordisk είναι μία εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας, που ιδρύθηκε το 1923 και εδρεύει στη Δανία.

Σκοπός της εταιρείας είναι να οδηγήσει την αλλαγή για να νικήσει το σακχαρώδη διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως είναι η παχυσαρκία και οι σπάνιες αιματολογικές και ενδοκρινικές διαταραχές. Υλοποιεί τη δέσμευση της, μέσω των πρωτοποριακών επιστημονικών ανακαλύψεών, της επέκτασης της πρόσβασης στα φάρμακά της εταιρείας και της προσπάθειας να αποτρέψει και, τελικά, να θεραπεύσει τις χρόνιες ασθένειες.

Η Novo Nordisk απασχολεί περίπου 54.400 εργαζόμενους σε 80 χώρες, ενώ τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

Ιστορική Αναδρομή

 • 1923 – Ίδρυση της Nordisk Insulinlaboratorium με στόχο την εμπορευματοποίηση της ινσουλίνης, ενός επαναστατικού φαρμάκου, που είχε μόλις ανακαλυφθεί από Καναδούς ερευνητές. Την ίδια χρονιά συστάθηκε και το ίδρυμα Nordisk.
 • 1925 – Ίδρυση της Novo Terapeutisk Laboratorium από πρώην στελέχη της Novo Nordisk. Σκοπός και αυτών ήταν η παραγωγή και διάθεση ινσουλίνης. Μεταξύ της Novo και της Nordisk υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.
 • 1930 – Η Novo και η Nordisk ίδρυσαν δύο νοσοκομεία, το Steno Memorial Hospital το
 • 1932 και το Hvidøre Diabetes Sanatorium το 1938, με σκοπό την παροχή ειδικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.
 • 1951 – Σύσταση του ιδρύματος της Novo.
 • 1973 – Παραγωγή από την Nordisk της πρώτης βιοσυνθετικής αυξητικής ορμόνης.
 • 1985 – Λανσαρίστηκε το πρώτο στυλό ινσουλίνης με το όνομα NovoPen
 • 1989 – Συγχώνευση της Nordisk Insulinlaboratorium και της Novo Terapeutisk Laboratorium και δημιουργία της Novo Nordisk με παράλληλη ενσωμάτωση και των αντίστοιχων ιδρυμάτων τους.
 • 1992 – Συγχώνευση των δύο νοσοκομείων που είχαν ιδρυθεί τη δεκαετία του 1930,δημιουργώντας το Steno Diabetes Center.
 • 2019 – Έναρξη στρατηγικής “Circular for Zero”, υιοθετώντας μία κυκλική νοοτροπία για την επίτευξη μηδενικής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
 • 2020 – Έναρξη της στρατηγικής μας για την κοινωνική ευθύνη για το Σακχαρώδη Διαβήτη“Defeat Diabetes”, εστιάζοντας τις προσπάθειες και τις συνεργασίες μας στη βελτίωση της πρόληψης, στην επέκταση της πρόσβασης στη φροντίδα και στην προώθηση της καινοτομίας για τη βελτίωση της ζωής.

Ο Ταύρος Apis – Ένα σύμβολο αξιών

Μέρος του λογότυπου μας από το 1925, ο ταύρος Apis αντικατοπτρίζει την παράδοση των Ευρωπαίων χημικών να χρησιμοποιούν σύμβολα ζώων για να αναπαραστήσουν τα φαρμακεία. Το λογότυπο βασίζεται σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό αγαλματίδιο που συμβόλιζε τη δυαδικότητα της ζωής και του θανάτου. Ο ταύρος Apis λατρευόταν ως η ενσάρκωση του Ptah, δημιουργού του σύμπαντος, θεού της πόλης της Μέμφιδας και προστάτιδας θεότητας των τεχνιτών.

ΝΝ100 Heritage Exhibition

Στο πλαίσιο της 100ης επετείου της εταιρείας καθώς και του 21ου Διαβητολογικού Συνεδρίου της Ε.Δ.Ε., το Ελληνικό Υποκατάστημα “Novo Nordisk HellasLtd”, διοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων στην αίθουσα Βεργίνα του ξενοδοχείου Divani Caravelαπό τις 6 έως τις 11 Μαρτίου 2023, ώστε να γνωστοποιήσει την ιστορία της εταιρείας, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες υγείας, συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι της εταιρείας, εκ των οποίων, μέλη της κυβέρνησης, θεσμικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών, δημοσιογράφοι του χώρου της υγείας, εμπορικά τμήματα, προμηθευτές της εταιρείας, καθώς και περισσότεροι από 1000 σύνεδροι – επαγγελματίες υγείας ξεναγήθηκαν στη ΝΝ100 Heritage Exhibition, είτε με φυσική, είτε με virtual παρουσία. Παράλληλα, μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR experience), βιώσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου περιηγήθηκαν ψηφιακά σε ένα διαφορετικό «κόσμο ιστορίας» της Novo Nordisk.

Στην αίθουσα Βεργίνα του ξενοδοχείου Divani Caravel, καθ’ όλη τη διάρκεια τηςΝΝ100 Heritage Exhibition, υπήρξαν παρουσιάσεις από το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, τη Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων κα Μαίρη Καραγεώργου καθώς και από τα στελέχη του Leadership Team της εταιρείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellasκ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε σχετικά με την 100ηεπέτειο της εταιρείας: «Καθώς η Novo Nordisk κλείνει τα 100 της χρόνια, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την αλλαγή για έναν υγιή κόσμο. Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στα φάρμακά μας που σώζουν ζωές, αντιμετωπίζουμε, επίσης, νέες προκλήσεις στον τομέα της υγείας. Σήμερα, η διάσωση ζωών πρέπει να συνοδεύεται από τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, με την τελική φιλοδοξία ενός κόσμου απαλλαγμένου από το βάρος των ασθενειών. Η Επιμονή και η συνεργασία έχουν καθορίσει το παρελθόν μας και θα καθορίσουν το μέλλον μας. Μαζί, οδηγούμε την αλλαγή για τις επόμενες γενιές.»

Επισκεφθείτε τη διαδραστική εμπειρία της κληρονομιάς μας για να εξερευνήσετε πώς οδηγούμε την αλλαγή για καλύτερη υγεία από το 1923. https://ourheritage.novonordisk.com/

Μείνετε συντονισμένοι καθώς το 2023 θα ακολουθήσει πληθώρα δράσεων για την 100η επέτειο της Novo Nordisk.

Σχετικά με τη NovoNordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.», εισάγοντας προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας των διαταραχών ανάπτυξης, καθώς και των σπάνιων παθήσεων. Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, υλοποιώντας κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: www.novonordisk.gr https://www.facebook.com/novonordiskgreece

Για περισσότερες πληροφορίες :

Μαίρη Καραγεώργου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων

(00 30) 6943-902204, (00 30) 210-6071628, [email protected]

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα