«Ναι στον εμβολιασμό κατά του Covid»

Σποτ υπέρ της πρόληψης για κορονοϊό και γρίπη «ανέβασε» στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σποτ υπέρ του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, με «πρωταγωνίστρια» την πνευμονολόγο και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, «ανέβασε» στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης κατά 90%. Μην το αμελείτε, ειδικά αν είστε άνω των 60 ετών ή ανήκετε σε ευπαθή ομάδα. Κλείστε το ραντεβού σας στο http://emvolio.gov.gr για τον νέο, ετήσιο εμβολιασμό!».

Η «πρωταγωνίστρια» του σποτ και πρώην υπουργός Υγείας συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στα αυξανόμενα κρούσματα γρίπης, η οποία τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα επιθετική και βαριά, οδηγώντας πολλούς ασθενείς στα νοσοκομεία.

«Ευτυχώς οι Μονάδες Εντατικής θεραπείας δεν πιέστηκαν πάρα πολύ» υπογράμμισε, ενώ ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων επισπεύθηκαν, καθώς «τα νοσοκομεία πιέστηκαν από την προσέλευση των ασθενών στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία με κορονοϊό» είπε η καθηγήτρια στην ΕΡΤ. Ωστόσο, το ευτυχές, όπως επισημαίνει, είναι ότι ήδη έχει αρχίσει να αυξάνεται το ποσοστό όσων θέλουν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για τα κρούσματα και τις σοβαρές νοσηλείες από κορονοϊο: «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ πιο ήπια από ό,τι τον προηγούμενο μήνα. Εχουν μειωθεί πάρα πολύ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα περιστατικά τα οποία μπαίνουν στα νοσοκομεία», ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα να λάβουν άμεσα αντιικά φάρμακα σε περίπτωση νόσησης. Επιπροσθέτως, για τις νοσηλείες από κορονοϊό είπε ότι το ποσοστό έχει μειωθεί αρκετά.

Τέλος, αναφορικά με τη γρίπη, η κυρία Κοτανίδου έκρουσε «τον κώδωνα κινδύνου», τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ βαριά και πάρα πολύ επιθετική νόσο. «Και επειδή είμαστε σχετικά παρθένοι σε ό,τι αφορά τις λοιμώξεις από διάφορες άλλες ιώσεις, φέτος η γρίπη έχει και αρκετά βαριά περιστατικά. Δηλαδή, βλέπουμε μια γρίπη που οδηγεί αρκετούς ανθρώπους στα νοσοκομεία», όπως δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα