Χλιδή στην Πάρο!

Dolce vita για την «πρώτη φορά Αριστερά» στο τετράστερο AcquaMarina Resort
Ολα (!!!) πληρωμένα για τα εγκαίνια του καινούριου διεθνούς αεροδρομίου στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί
Προγραμματίστηκε να διανυκτερεύσει και Τσίπρας, αλλά το ακύρωσε μετά τον σάλο
Πολυτελής σουίτα 550€ περιμένει σήμερα τον υπουργό υποδομών Χρ. Σπίρτζη

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν

Διαβάστε online την «δημοκρατία» εδώ

Διαβάστε επίσης:

►«Κολομβία των Βαλκανίων» η (ταλαιπωρημένη) Ελλάδα
Εκρηκτικός μηχανισμός ταχυδρομικά σε δικαστή του Noor One (του πλοίου με τους δύο τόνους ηρωίνης)

►Μετά την απομάκρυνση εκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ουδέν λάθος…
Σφοδρή κριτική από Λαγκάρντ στον Τόμσεν! Τότε γιατί του έδωσε προαγωγή;

►Ξένοι μπαχαλάκηδες
Οι διεθνείς «αλληλέγγυοι» που τα έκαναν γυαλιά καρφιά τόσες μέρες στη Θεσσαλονίκη

►Βάση των εμμονών του Φίλη τώρα τα ιδιωτικά σχολεία 
Ο υπουργός Παιδείας ανάβει πάλι φωτιές με τροπολογία

►Στο ψυγείο η διασύνδεση ταμειακών με το TAXIS

►Ασθενοφόρα τέλος στο Νοσοκομείο Ζακύνθου!

►Ο Ερντογάν μετέτρεψε σε δημ. τουαλέτες το πατρικό του (εχθρού του) Γκιουλέν

Και ο γύπας Prem Watsa για τον «Μαρινόπουλο»


Μείζον θέμα δεοντολογίας και σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης προκαλεί το ταξιδάκι που ετοίμαζε ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με κάθε λογής παρατρεχάμενους στην Πάρο για τη «φιέστα» που στήνεται σήμερα στο νησί με αφορμή τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου. Παρά την προσπάθεια να αντιστρέψει την πραγματικότητα, η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη και υπόλογη από όλη αυτή την παρασιτική ατμόσφαιρα, καθώς τα πραγματικά γεγονότα διαψεύδουν τις… διαψεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου, που εκ των υστέρων επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Το αποτέλεσμα είναι η κυβέρνηση να εκτίθεται διπλά στην προσπάθειά της να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, αρνούμενη καταρχάς τα γεγονότα και κατηγορώντας στη συνέχεια τη Ν.Δ. για «κρεσέντο ψεμάτων και λαϊκισμού».
Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης με την κατάθεση «φωτογραφικής» τροπολογίας, που συνδυάστηκε με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο. Σύμφωνα με αυτήν «απελευθερώνεται» το όριο συνεργατών που συνοδεύουν αποστολές πέντε κρατικών θεσμών, μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού. Αρα ο Α. Τσίπρας και ορισμένοι υπουργοί θα μπορούσαν να παίρνουν μαζί τους όσους «παρατρεχάμενους» ήθελαν και για όσο χρόνο επιθυμούσαν, καταργώντας το σχετικό πλαφόν που προβλέπει ο νόμος!

Η τροπολογία προκάλεσε σάλο και κακήν κακώς αποσύρθηκε. Η Ν.Δ. κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έσπευσε να την περάσει νύχτα (!) εν όψει του ταξιδιού στην Πάρο, για να απαντήσει το Μαξίμου ότι «η κυβερνητική αντιπροσωπία στην Πάρο θα είναι ολιγομελής, θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων».

Η κυβέρνηση όμως πιάνεται κυριολεκτικά στα πράσα να ψεύδεται, καθώς ασφαλείς πληροφορίες που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» δείχνουν ότι πράγματι είχαν γίνει κρατήσεις για περίπου 50 άτομα που θα ταξίδευαν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο τετράστερο ξενοδοχείο «aqua marina resort» στην Χρυσή Ακτή της Πάρου, όπου οι τιμές κυμαίνονται από 350-550 ευρώ αναλόγως του δωματίου! Μάλιστα ο χρόνος διαμονής για ορισμένους είναι από Τετάρτη έως και Κυριακή, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Ηδη από την Τετάρτη στο ξενοδοχείο βρίσκονται έξι άτομα της συνοδείας του πρωθυπουργού, ενώ χθες κατέφθασαν ακόμα έξι μαζί με άλλους τέσσερις από το γραφείο του Χρήστου Σπίρτζη. Δηλαδή συνολικά 16 άτομα ήδη βρίσκονται στο νησί! Ενδεικτικό της πρόθεσης για τριήμερη εξόρμηση είναι ότι ο κ. Σπίρτζης έκλεισε προ ημερών στο ίδιο ξενοδοχείο σουίτα των 550 ευρώ τη βραδιά (!) έως την Κυριακή.

Η κυβέρνηση πάντως για να δικαιολογήσει τον θόρυβο «διαρρέει» από χθες ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι χορηγία της Aegean και ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν μόνο έξι άτομα. Ωστόσο οι κρατήσεις που ήδη έγιναν και οι παρατρεχάμενοι που ήδη κάνουν τα μπάνια τους από την Τετάρτη στην Πάρο τη διαψεύδουν.

Πολυτελής σουίτα 550€ περιμένει τον Χρ.Σπίρτζη!

Υποκύπτει στην πολυτέλεια και η «πρώτη φορά Αριστερά»! Σουίτα των 550 ευρώ τη βραδιά στην Πάρο, εν μέσω κρίσης, έκλεισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου και μάλιστα έως την Κυριακή, αφού προφανώς θεώρησε την επίσκεψή του στο νησί μια ευκαιρία για μίνι πολυτελείς διακοπές, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Το γεγονός ότι έσπευσε να κλείσει το καλύτερο δωμάτιο στο «Αqua marina resort» επιβεβαιώνει την κυβερνητική πρόθεση για καλοκαιρινή «εξόρμηση» με τη δικαιολογία των εγκαινίων, την ώρα που οι πολίτες ταλαιπωρούνται άγρια από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τη φορομπηχτική πολιτική.

Η ειρωνεία είναι ότι η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τα πολυτελή γούστα του υπουργού στην Πάρο έρχεται μόλις δύο 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα ψίχουλα ελεημοσύνης στις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα 550 ευρώ τη βραδιά είναι σχεδόν όσο ο κατώτατος μισθός που επί ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε στα 586 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ξενοδοχείο επρόκειτο να μείνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όμως, όπως φαίνεται, μετά τον σάλο αποφάσισε να φύγει αυθημερόν. Ωστόσο, θα του παραχωρηθεί δωμάτιο για τις λίγες ώρες που θα παραμείνει στο νησί.

Πρωθυπουργικά γενέθλια με λάθος κεράκια

Τα γενέθλιά για δεύτερη φορά ως πρωθυπουργός γιόρτασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να λείπουν τα ευτράπελα, αφού οι συνεργάτες του έκαναν λάθος στα… κεράκια!
Η «γιορτή» έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου σε στενό κύκλο. Εκεί που καθόταν στο γραφείο του ο πρωθυπουργός άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα οι στενοί συνεργάτες της Γραμματείας και των άλλων γραφείων κάνοντάς του έκπληξη και κρατώντας μία τούρτα, που όμως είχε επάνω τον αριθμό 43, παρότι ο κ. Τσίπρας γινόταν 42 ετών!

Η γκάφα αντιμετωπίστηκε με χιούμορ και ο κ. Τσίπρας έσβησε τα κεριά. Πάντως, αν οι συνεργάτες του δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε μια… τούρτα, είναι απορίας άξιο πώς μπορούν να τα καταφέρουν σε πιο σοβαρά ζητήματα.
Ειρωνικά «χρόνια πολλά» του ευχήθηκε και ο Κ. Γκιουλέκας μέσω twitter, όπου έγραψε: «Χρόνια πολλά και στον πρωθυπουργό μας με ένα τραγουδάκι που εντελώς συμπτωματικά όλοι σιγοσφυρίζουν από χθες: “Στην Πάρο και στη Νάξο, τον αέρα σου θα αλλάξω…”».

Φιέστα για έργο που κατασκεύασε μόνος του ο δήμος!

Θριαμβολογεί η κυβέρνηση για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, το οποίο όμως κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του δήμου, που συγκέντρωσε τα χρήματα από χορηγίες, ιδιώτες και εράνους που πραγματοποίησε. Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια απλώς συνιστά ομολογία αποτυχίας και απεγνωσμένη προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να επιδείξει κάποιο έργο ύστερα από σχεδόν ενάμιση χρόνο πλήρους αδράνειας. Σε non paper το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να οικειοποιηθεί το έργο (λέγοντας ότι είναι σημαντικό για το νησί και τις Κυκλάδες), καταλογίζοντας στις προηγούμενες κυβερνήσεις «ολιγωρία και κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αεροδρόμιο θα έμενε ανολοκλήρωτο χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου αποτελεί επιτυχία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων του νησιού, καθώς το Δημόσιο κατασκεύασε τον νέο διάδρομο προσαπογειώσεων και μερικά ακόμα τμήματα του έργου την περίοδο 2012-2015, αλλά στη συνέχεια άφησε τον καινούργιο αερολιμένα στην τύχη του. Τότε ανέλαβε ο Δήμος Πάρου, συντόνισε την εξεύρεση πόρων για την αποπεράτωση του έργου και κατόρθωσε αυτό που η Πολιτεία δεν κατάφερε. Υπό τον συντονισμό του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου συγκεντρώθηκαν κονδύλια από τοπικούς φορείς του τουρισμού, πολίτες και φίλους του νησιού και από χορηγούς, με μεγαλύτερο την Olympic Air, η οποία διέθεσε 1.800.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα