➥ Γιώργος Καπουτζίδης έφα: «Δεν είναι περισσότερο Ελληνας αυτός που φοράει περικεφαλαία που γράφει Μολών Λαβέ από έναν άνθρωπο που έχει έρθει στην Ελλάδα από άλλη χώρα. Το παρόν της χώρας μας περιλαμβάνει αυτούς τους Ελληνες και, αν δεν το αντιληφθούμε, φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε μέλλον ως χώρα».
➥ Ο κ. Καπουτζίδης δεν είναι ακαδημαϊκός. Δεν έκανε την ανωτέρω εισήγηση σε συνέδριο. Σε ριάλιτι ξεφούρνισε το λογύδριο (και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το σχετικό βίντεο για κάποιον παράξενο λόγο κάνει πάλι τον γύρο του διαδικτύου) αναλύοντας γιατί το «μολών λαβέ» ανήκει στο παρελθόν, ενώ το μέλλον είναι οι… μετανάστες.
➥ Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το βίντεο χρησιμοποιείται από αρκετούς ως… επιχείρημα για την ανάγκη δημιουργίας «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας!
➥ Το καπουτζίδειο σκεπτικό και τα επιχειρήματα ακούγονται εδώ και χρόνια, ειδικά από την περίοδο που ξεκίνησε ο ισλαμικός εποικισμός της πατρίδας μας, και καλό είναι να βρίσκουν κάποια απάντηση πού και πού, γιατί αφενός, ο Καπουτζίδης θεωρείται… αυθεντία και αφετέρου για να μη συνηθίζουμε στη δημοκρατία της μιας άποψης, της ορθοπολιτικής δηλαδή.
➥ Γιατί, άραγε, αυτό το παλικαράκι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια; Το δικό του μέλλον αλλά και το παρόν μπορεί να είναι οι μετανάστες. Ας αφήσει τους άλλους να επιλέξουν για το παρόν και το μέλλον τους το Μολών Λαβέ, το Εν Τούτω Νίκα, το Τη Υπερμάχω και τους ύμνους, τα παραγγέλματα και τις μορφές της ελληνικής ιστορίας και της πίστεώς μας που ενέπνεαν το Γένος και εμπνέουν ακόμα.
➥ Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δεν γνώριζαν ποιος είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης -αφού διαφέρουν τα γούστα στην τηλεόραση- τον έμαθαν μέσω μιας ιστορικής παρλάτας του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου.
➥ Ο Γεωργίου σε αυτό το μνημειώδες μονόπρακτο αναφέρεται στη Eurovision του 2006, την οποία είχε διοργανώσει η Ελλάδα (εκεί όπου είχαν πρωτεύσει οι χεβιμεταλάδες Lordi και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, που ήταν υπουργός Επικρατείας, την έκανε γυριστή και… εξηφανίσθη για να μη φωτογραφηθεί μαζί τους απονέμοντας το έπαθλο).
➥ Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν παρουσιαστής της ελληνικής Eurovision και αυτά που είδε ο Γεωργίου δεν του πολυάρεσαν. Δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικά ορθές οι απόψεις του. Ισως να προκαλέσουν αναφυλαξία σε όσους σκέφτονται και πράττουν ορθοπολιτικά, αλλά οι υπόλοιποι θα ευθυμήσουν ακούγοντάς τον.
π