Ο Κουρτς άναψε τη σπίθα της σύγκρουσης και στην Ελλάδα

Ο Αυστριακός καγκελάριος παραιτήθηκε για 1.000.000 ευρώ. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης που έχει μοιράσει 30.000.000;

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Αυστρία μεταφέρθηκε και στην Ελλάδα, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανάβει τη σπίθα της αντιπαράθεσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «στημένες» δημοσκοπήσεις, ενώ δεν έλειψαν οι αιτιάσεις και για απευθείας αναθέσεις, όπως και για τη λίστα Πέτσα.

Το Μαξίμου απάντησε στην Κουμουνδούρου, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη γνωστή υπόθεση με τα βοσκοτόπια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αντικρούοντας τα πυρά περί «στημένων» δημοσκοπήσεων, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «συμβουλευτεί τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα», υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως «το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια και υπόγειες διαδρομές ποσού 3.000.000 ευρώ για το στήσιμο -εντός και εκτός εισαγωγικών- καναλιών και εφημερίδων», όπως σχολίασε αναφερόμενος, φυσικά, στη γνωστή υπόθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, η οποία απασχόλησε και την προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και σήμερα ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μετά τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας.

Είχε προηγηθεί η σκληρή επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την παραίτηση Κουρτς, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει πως «ο Ελληνας ομιλητής της βράβευσης Κουρτς συνεχίζει να απολαμβάνει τον τίτλο του Μωυσή και του τσιτάχ από εγχώρια ΜΜΕ που έχουν λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη λίστα Πέτσα», σχολιάζοντας πως ο Κουρτς παραιτήθηκε για 1.000.000 ευρώ κρατικό χρήμα, ενώ στην Ελλάδα «όλα καλά με τα 30.000.000 της λίστας Πέτσα και με τη Βουλή να αρνείται να ελέγξει περίεργες δημοσκοπήσεις».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του κόμματος, κατηγόρησε το Μαξίμου για «απευθείας αναθέσεις» και «κάλυψη της Opinion Poll», λέγοντας πως «ο,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές».

Σημειωτέον πως το ζήτημα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, η οποία έχει καταγγελθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. για στενές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, έχει επανέλθει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην επικαιρότητα, καθώς το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά υπήρξε λάβρος εναντίον της, κατηγορώντας την ότι προκατασκεύασε κατά παραγγελία δίδυμο δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Η πρόεδρος του κόμματος, μάλιστα, επέμεινε, ερωτηθείσα σχετικά με συνέντευξή της στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «θλιβερή» και λέγοντας πως «η καλύτερη απάντηση είναι η κάλπη. Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Λύση σχολίασε δηκτικά την αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παραίτηση του Αυστριακού καγκελάριου, καταγγέλλοντας πως «βουτηγμένοι στη διαφθορά και τις στημένες δημοσκοπήσεις, αλληλοκατηγορούνται» και ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, «προκειμένου να σπάσει το απόστημα διαπλοκής των κομμάτων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. με εκδότες και δημοσκόπους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα