Πολιτική κατάντια τύπου Γεωργιάδη

Άναυδοι οι τηλεθεατές άκουσαν χθες απίθανες ασυναρτησίες, εξόφθαλμα ψέματα και καφενειακού τύπου λογύδρια, τα οποία… εκτόξευε κατά ριπάς ο υπουργός Ανάπτυξης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και κατά συρροήν γραφικός και προκλητικός Αδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πρώτα απ’ όλα δεν κρυώνει ο κόσμος […] Δεν βάλαμε εμείς τον Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, μόνος του το έκανε. Αυτό έχει συνέπειες. Θα τις πληρώσουμε όλοι αναγκαστικά. Αφού έκανε πόλεμο τι να κάνουμε τώρα;

Να πάω εγώ να πολεμήσω τον Πούτιν; Μπορώ; […] Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Οταν ακούς για πόλεμο κάθε μέρα στα κανάλια, σε όλον τον πλανήτη, η κατανάλωση πέφτει. Τι κάνει ο άλλος; Μαζεύεται».

Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γενικότερο ύφος του κ. Γεωργιάδη, το οποίο έχει εκτραχυνθεί, προκαλούν προβληματισμό ακόμα και για την πνευματική ευστάθειά του.

Εχέφρων άνθρωπος με θέση ευθύνης στον μηχανισμό της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορεί να πει στους πολίτες ότι δεν… κρυώνουν.

Η απόσταση της κυβέρνησης από την κοινή λογική και την κοινωνία όσο επιδεινώνεται η πολύπλευρη κρίση που σαρώνει την Ελλάδα, αντί να μειώνεται, διευρύνεται! Είναι θεωρητικά αλλά και πρακτικά αδύνατον να έχει αφεθεί ανεξέλεγκτος ο κ. Γεωργιάδης να προκαλεί την ελληνική κοινωνία, και να υποτιμά τη νοημοσύνη των συνομιλητών του αλλά και των τηλεθεατών εκφράζοντας παραλογισμούς, όπως αυτούς που διατύπωσε χθες στην τηλεόραση.

Η «δημοκρατία» έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει τη μεγάλη βλάβη που προκαλούν στην ποιότητα του δημοσίου διαλόγου παρεμβάσεις τύπου Αδωνη Γεωργιάδη. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να βάλει «φρένο» στην ξέφρενη πορεία του υπουργού Ανάπτυξης στην αυτογελοιοποίηση δείχνει ότι συμμερίζεται τις απόψεις του.

Με λίγα λόγια, η εντύπωση που περνάει στην κοινή γνώμη είναι ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης εκφράζει -κατά κάποιον τρόπο- τις υποσυνείδητες σκέψεις του πρωθυπουργού. Συνεπώς, το θέμα ξεφεύγει από το πεδίο της πολιτικής και περνά στην αρμοδιότητα της ιατρικής επιστήμης, και, δη, της Ψυχιατρικής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα