Το υλικό καταστράφηκε με εντολή Κοντολέοντα!

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε το σχέδιο της Ν.Δ. για να θαφτεί το μέγα σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Βόμβα που αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το δόλιο σχέδιο της Ν.Δ. προκειμένου να θαφτεί το μέγα σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έριξε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ την πρώτη ημέρα κατάθεσής του αποκάλυψε πως το υλικό των παρακολουθήσεων καταστράφηκε κατόπιν εντολής του καρατομηθέντα διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα στις 29/7, την ημέρα δηλαδή που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη πήγαν στην ΑΔΑΕ και ενεχείρισαν τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν κάνει στον Αρειο Πάγο.

Μάλιστα ακριβώς την ίδια ημέρα ο Παναγιώτης Κοντολέων κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κατά… διαβολική σύμπτωση δηλαδή ο τότε διοικητής της ΕΥΠ διέταξε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας του να καταστρέψουν το μηχάνημα που εμπεριείχε όλο το ηλεκτρονικό αρχείο της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την ημέρα που -υποτίθεται- έδινε εξηγήσεις στη Βουλή (στην πραγματικότητα έπαιξε κρυφτούλι με το απόρρητο) και τρεις μόλις ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Η αποκάλυψη του Χρήστου Ράμμου προκάλεσε συναγερμό στη «γαλάζια» παράταξη, καθώς πηγές του κόμματος κάνουν λόγο για «διαστρέβλωση» της κατάθεσης του μάρτυρα, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το υλικό καταστράφηκε στα τέλη Ιουλίου! Αυτό που υποστηρίζει ειδικότερα η κυβερνώσα παράταξη είναι πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατέθεσε ότι «ενημερώθηκε επισήμως στις 5 Μαΐου από την ΕΥΠ αναφορικά με την προγραμματισμένη καταστροφή του υλικού επισυνδέσεων, που πραγματοποιήθηκε τελικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο τέλος Ιουλίου».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως «η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής. Με ψέματα προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν για να ξεφύγουν από τα αδιέξοδά τους».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Αρχής εμφανίστηκε λάβρος, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης και «καρφώνοντας» τόσο τον νυν διοικητή της ΕΥΠ όσο και τη Βασιλική Βλάχου. «Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες. Εγώ θα δώσω συνέχεια σε αυτό» φέρεται ότι υποστήριξε ο μάρτυρας, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Σαράντα χρόνια θητείας δεν θα τα χαλαλίσω για τη συγκάλυψη υποθέσεων». Κατηγόρησε μάλιστα τον Θεμιστοκλή Δεμίρη και τη Βασιλική Βλάχου για «υπεκφυγές» και «άρνηση συνεργασίας» προκειμένου «να ξεγλιστρήσουν».

Κατέθεσε δε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, μόνο στο μυαλό της εισαγγελέως». Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα προκλήθηκε επεισόδιο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από την αντιπολίτευση, βουλευτές της Ν.Δ. επιτέθηκαν στον Χρήστο Ράμμο.

Αμέσως μετά τη διακοπή της κατάθεσης του μάρτυρα (συνεχίζει την κατάθεσή του σήμερα το πρωί) η Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ξεσκέπασε τις μεθοδεύσεις του Παναγιώτη Κοντολέοντα και της κυβέρνησης», σχολιάζοντας πως «μόλις αντιλήφθηκαν ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, έσπευσαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία». «Κάθε μέρα που περνά εκτίθενται ακόμη περισσότερο. Ο τρόπος που χειρίζεται αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν έχουν κανένα όριο, επιφέροντας βαρύτατο πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα» αναφέρει το κόμμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα