Ξεκινούν απεργία διαρκείας οι οδηγοί Ταξί
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) αποφάσισε την έναρξη πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο (17/3) οι οποίες θα διαρκέσουν όσο διαρκεί η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λευτέρης Πετράκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η απόφαση για απεργία ελήφθη ομόφωνα και στηρίζεται πλήρως από το Κλαδικό Συμβούλιο. Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε πανελλαδικό επίπεδο, ξεκινώντας από αύριο και συνεχίζοντας όσο διαρκεί η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ιδιαίτερα την ημέρα που οι εκπρόσωποι του κλάδου θα καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους στις επιτροπές, καθώς και την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, οι οδηγοί θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζικά έξω από το κτίριο.
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΙΑΤΑ εκφράζει την αντίθεσή της σε συγκεκριμένα σημεία του νομοσχεδίου, όπως η υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση χωρίς παράταση (άρθρο 67), οι διατάξεις που ευνοούν τα ΕΙΧ με οδηγό (άρθρο 52) και οι αυστηρότερες ποινές για παραβάσεις σχετικά με την ειδική άδεια (άρθρο 41).
Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία της χώρας να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ενημερώνει ότι μετά την πρώτη συνεδρίαση των επιτροπών αύριο το μεσημέρι, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την πορεία και τη συνέχεια των δράσεων.


