Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν!
Χωρίς ουδεμία αίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και της δεινής συγκυρίας στην οποία περιδινείται η χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαντλείται σε ασκήσεις πολιτικής ελαφρότητας. Το κόμμα που ετοιμάζεται ύστερα από πολύμηνη κυοφορία να ανακοινώσει από το Θησείο την προσεχή Τρίτη (26/5) είναι το καινούργιο κοσκινάκι του, ουσιαστικά ακόμα μία από τις φθηνές επικοινωνιακές επινοήσεις στις οποίες καταφεύγει για να ξανασυστήσει στους πολίτες τις αποτυχίες του με νέο όνομα.
Ολα αυτά την ώρα που κανείς στην κατάκοπη από την ακρίβεια και τη διαφθορά του καθεστώτος Μητσοτάκη κοινωνία δεν έχει διάθεση για αυτάρεσκους ακκισμούς με αυτοαναφορική χροιά. Ο κόσμος αναζητά εναγωνίως λύσεις και ο Τσίπρας έχει την εντύπωση ότι εισέρχεται δαφνοστεφής στα Ιεροσόλυμα με τον τίτλο του Μεσσία.
Για τις ανάγκες του rebranding ο Τσίπρας άλλαξε μέχρι και oμάδα και από Ράγιο Βαγιεκάνο που (δήλωνε πως) ήταν, τώρα διαφημίζει την εκδήλωση στο Θησείο με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και τον αριθμό 26 στην πλάτη. «Oλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» έγραψε στο facebook, προϊδεάζοντας για… φαντασμαγορικό σόου και πολλές εκπλήξεις. Οι διοργανωτές θέλουν η ιδρυτική εκδήλωση να αντανακλά την αντίληψη του νέου φορέα: Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία.
Τελική ευθεία
Οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος βρίσκονται στην τελική ευθεία. Κατά πληροφορίες από την Αμαλίας, εκατοντάδες εθελοντές συμμετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης στο Θησείο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας την επόμενη Τρίτη στις 20.00 θα ανακοινώσει τον τίτλο του νέου κόμματος και θα παρουσιάσει την ιδρυτική του διακήρυξη.
Ταυτόχρονα με το όνομα, που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, πιθανότατα θα γίνει γνωστό και το έμβλημα και τα χρώματα του νέου κόμματος. Μετά την Τρίτη αναμένεται να ακολουθήσει και η κατάθεση της ιδρυτικής δήλωσης στον Aρειο Πάγο, συνοδευόμενη από τουλάχιστον 200 υπογραφές. Ιδιωτικές δημοσκοπήσεις φέρουν τον Α. Τσίπρα να υπερφαλαγγίζει καθαρά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποφάσισε να τον υποδεχτεί με δώρα, μη αποκλείοντας τη μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ.