Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δικαστικές έρευνες για το αιματηρό μακελειό στα Βορίζια Ηρακλείου, με τις εισαγγελικές αρχές να δείχνουν ως ηθικό αυτουργό έναν γνωστό έγκλειστο των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού, μέλος της οικογένειας Καργάκη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος κρατούμενος φέρεται να έδωσε την εντολή και να έπεισε έναν 23χρονο συγγενή του να τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι της αντίπαλης οικογένειας Φραγκιαδάκη. Η έκρηξη αυτή αποτέλεσε τη σπίθα που αναζωπύρωσε μια παλιά βεντέτα, οδηγώντας την επόμενη ημέρα σε φονική ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο του χωριού, με απολογισμό δύο νεκρούς.
Οι αρχές εξετάζουν επίσης πληροφορίες ότι η βόμβα κατασκευάστηκε μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενο που είχε τις απαραίτητες γνώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έφοδο στα κελιά των φυλακών, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και μαχαίρια. Ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός έχει ήδη συλληφθεί, ενώ ο έγκλειστος καλείται πλέον από τον ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις για τον καθοδηγητικό του ρόλο στην υπόθεση.
