Μέσα από ένα βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της επίκαιρης επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αλλά και της σχετικής συνέντευξης Τύπου των αρμόδιων τομεαρχών.
Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα, προχωρώντας σε έναν σύντομο απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν εκεί που υπήρχε πραγματική ανάγκη, στερώντας από τη χώρα μεγάλα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά και υδρευτικά έργα, καθώς και έναν σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο.
Παράλληλα, χάθηκε η ευκαιρία για τη θωράκιση της πολιτικής προστασίας με νέα κέντρα και πυροσβεστικά αεροσκάφη, για υποδομές αποθήκευσης ενέργειας που θα μείωναν το κόστος για κάθε σπίτι και επιχείρηση, αλλά και για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό με πραγματικά γρηγορότερο και φθηνότερο ίντερνετ.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την απουσία επενδύσεων σε κοινωνικές δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές κατοικίες.
«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει σε μια Ελλάδα με καλύτερες υποδομές, φροντίδα και μέλλον για όλους», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα σταματήσει να ζητά απαντήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι θα απαιτηθεί απολογισμός και η σύσταση ανεξάρτητης ελεγκτικής επιτροπής, προκειμένου να μάθουν οι πολίτες πού πήγε κάθε ευρώ από τα συνολικά 36 δισεκατομμύρια του Ταμείου.
@nikos.androulakisΠιστεύουμε σε μια Ελλάδα με καλύτερες υποδομές, καλύτερη φροντίδα, καλύτερο μέλλον για όλους. Γι’ αυτό δεν σταματάμε να ζητάμε απαντήσεις.