Εικόνες που προκαλούν έντονο προβληματισμό καταγράφηκαν στη Μήλο, καθώς ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Σαρακήνικο, προκειμένου οι επιβαίνοντες να κάνουν μπάνιο.
Η προστατευόμενη αυτή περιοχή, που πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της κατασκευής μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και των συναφών καταστροφών, επανέρχεται στην επικαιρότητα για ακόμη μία αμφιλεγόμενη ενέργεια.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα πλάνα, ο χειριστής προσγείωσε το ελικόπτερο πάνω στα χαρακτηριστικά «σεληνιακά» πετρώματα της παραλίας και αποβίβασε τους επιβάτες. Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες άφησαν το κόκκινο ελικόπτερο στη θέση του και εισήλθαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.
Ο επιχειρηματίας της Μήλου Μ. Κυρίτσης επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες είναι πραγματικές και όχι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, καταγγέλλοντας σοβαρή απερισκεψία σε έναν χώρο που προστατεύεται λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του.
