● Τώρα που ήρθε το φθινόπωρο και έχει πέσει κάπως η θερμοκρασία παρακαλούνται οι παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον», Φώτης Σεργουλόπουλος και Τζένη Μελιτά, να σταματήσουν τα «θεατρικά» σκετς στην έναρξη της εκπομπής τους.
● Προσπαθώντας να φαντάζουν «οικείοι» και «καθημερινοί», βγαίνουν με τις ρόμπες και τα νυχτικά και παράγουν αμηχανία και δυσφορία στους -ούτως ή άλλως πολύ λίγους- τηλεθεατές τους. Οι πιο νεαροί σε ηλικία θα χαρακτήριζαν όλο το σκηνικό «cringe» (με αυτόν τον όρο ορίζεται η «από δεύτερο χέρι ντροπή» που αισθάνεται κάποιος για τα κομπαρσιλίκια που λέει ή κάνει άλλο πρόσωπο).
● Χθες προσπαθούσαν να… χορέψουν χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους και το θέαμα ήτο κάπως αναγουλιαστικό. Διόλου περίεργο που πατώνουν από τηλεθέαση και έρχονται τελευταίοι ή προτελευταίοι στις πρωινές εκπομπές.
● Και συνεχίζουμε με ακόμα λίγα τηλεοπτικά… απόνερα και υπόλοιπα αποθήκης. Ο λόγος γίνεται για το περιστατικό με τη Λένα Διβάνη, που στις 30 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Studio στις 3» του Σκάι, την οποία παρουσιάζουν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Η κυρία Διβάνη χρέωσε την ήττα του 1897 στον βασιλιά Οθωνα, ο οποίος είχε πεθάνει 30 χρόνια πριν από αυτόν τον ελληνοτουρκικό πόλεμο (ο Οθων πέθανε το 1867).
● Μπορεί η κυρία Διβάνη να κάνει όσα λάθη επιθυμεί. Είναι δικαίωμά της να εκτίθεται στις τηλεοπτικές εκπομπές. Ούτως ή άλλως είναι συνταξιούχος και δεν θα της κόψει το Ταμείο της τη σύνταξη επειδή εκτοξεύει πυρότουβλα από τηλεοράσεως. Οι παρουσιαστές, όμως, χαμπάρι δεν πήραν; Δεν ήξεραν ότι ο Οθων πέθανε 30 χρόνια πριν από τον ατυχή πόλεμο με τους Τούρκους; Αν δεν σκαμπάζουν γρυ από Ιστορία, γιατί φέρνουν τη συζήτηση σε ιστορικά θέματα;
π

