«ΝΑΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος έξω από την Ενωση και το ευρώ

Ο διχασμός έβλαψε σε κρίσιμες στιγμές την Ελλάδα. Και το μέγιστο ολίσθημα του κ. Τσίπρα είναι ότι με το άχρηστο και παραπλανητικό δημοψήφισμα διχάζει τον λαό. Ηλπιζα μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα το ανακαλέσει. Αλλά φαίνεται ότι προτιμά τη ρήξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Στο χέρι μας είναι να τον εμποδίσουμε. Να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» για να σώσουμε την Ελλάδα και για να φύγει η κυβέρνηση των ανεύθυνων ερασιτεχνών.

Αν πραγματικά υπήρχε στο τραπέζι μία επαχθής πρόταση των δανειστών μας, θα ψήφιζα λευκό. Ομως η πρόταση την οποία ο κ. Τσίπρας μάς καλεί να απορρίψουμε δεν είναι επίσημο κείμενο υπογεγραμμένο από τους τρεις θεσμούς, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι ένα σχέδιο γραμμένο από απλούς υπαλλήλους, ανυπόγραφο και συνεχώς μεταβαλλόμενο. Μάλιστα στη βιασύνη της η κυβέρνηση το παρουσίασε στη Βουλή με ένα ουσιώδες μεταφραστικό λάθος.

Διαμαρτύρομαι κι εγώ για τη σκληρότητα των πιστωτών μας. Ομως θα μπορώ να συνεχίσω να διαμαρτύρομαι και να αγωνίζομαι για μια καλύτερη συμφωνία μόνον αν η πατρίδα μας παραμείνει μέσα στη Ευρώπη και μέσα στο ΕΥΡΩ.
Ψηφίζω «ΝΑΙ» για να αποφύγουμε την καταστροφή που θα επιφέρει το «ΟΧΙ». Για να μην αλλάξουμε νόμισμα, για να μη χάσει την αξία το κομπόδεμα που με ιδρώτα μάζεψε ο καθένας μας. Για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες και να ζωντανέψουν ξανά το εμπόριο και ο τουρισμός.

Ψηφίζω «ΝΑΙ» για να μην απομονωθούμε από συμμάχους και εταίρους. Μία Ελλάδα χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη θα είναι έρμαιο των διαθέσεων κάθε γείτονα, και μάλιστα της Τουρκίας, στην οποία κυοφορείται συγκυβέρνηση του ισλαμικού κόμματος με τους υπερεθνικιστές Γκρίζους Λύκους.

Ψηφίζω «ΝΑΙ» διότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΕΥΡΩ. Η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί και δεν σκοπεύει να μας δανείσει. Όπως άλλωστε αρνήθηκε να βοηθήσει προ δύο ετών και την Κύπρο. Μην ξεχνούμε ότι λόγω της ουκρανικής κρίσης έχει υποστεί οικονομική ζημία από τα μέτρα των δυτικών.

Ψηφίζω «ΝΑΙ» για να φύγει αυτή η ανεύθυνη και ερασιτεχνική κυβέρνηση. Οι πραγματικοί ηγέτες αναλαμβάνουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και αγωνίζονται για μια έντιμη λύση. Δεν φορτώνουν την τελική απόφαση στον ανενημέρωτο λαό.

Ψηφίζω «ΝΑΙ» για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία μέσα σε λίγους μήνες προώθησε τη διάλυση της παιδείας, τη νομιμοποίηση της συμβιώσεως ομοφυλοφίλων, την αθρόα απονομή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών και τη δημιουργία ισλαμιστικής μειονότητας στη χώρα μας.

Ψηφίζω «ΝΑΙ» γιατί έχω ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά. Ψηφίζω «ΝΑΙ» για να μπορώ να συνδιαμορφώσω μία Ευρώπη πιο χριστιανική, πιο ανθρώπινη.

Κωνσταντίνος Χολέβας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα