Πράξη, κ. Τσίπρα, όχι λόγια

Κύριε πρωθυπουργέ, κάντε το καθήκον σας απέναντι στους αετούς μαςΕίμαι από αυτούς που θεωρούν θετικό γεγονός την πτήση του πρωθυπουργού με μαχητικό της Π.Α. στο βόρειο Αιγαίο. Κάθε πρωθυπουργός πρέπει να το κάνει μια φορά, όπως επίσης να αφιερώνει χρόνο βλέποντας από κοντά την εκτέλεση της αποστολής από όλους τους προκινδυνεύοντες για την προάσπιση της Ελευθερίας μας. 

Να μπει σε υποβρύχιο, σε πλοίο της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, να δει πώς ζουν, εκπαιδεύονται και φυλάνε την Πατρίδα οι Αλεξιπτωτιστές, οι Καταδρομείς, οι Βατραχάνθρωποι, οι μονάδες της προκάλυψης και τα πληρώματα των πολεμικών μας. Κάθε πρωθυπουργός πρέπει να έχει στενή επαφή, να γνωρίσει βιωματικά τον σκληρό πυρήνα της Εθνικής Κυριαρχίας, τη Φρουρά, το ένοπλο χέρι του Εθνους.

Και ήταν επίσης καλά τα τιμητικά λόγια του για τους αετούς μας. Δεν μπορεί, εκεί στη δύναμη της απογείωσης, με το στομάχι κόμπο από τα g στους ελιγμούς και στην απίστευτη αίσθηση της μετάκαυσης ανάμεσα στον λευκό αφρό του κύματος και στο γαλάζιο του ουρανού της Ελλάδας, ακόμη κι αυτός, ο γαλουχημένος στην ΚΝΕ και τη μαρξιστική ψευδοθρησκεία, θα πήρε μια μυρωδιά από την αμείλικτη πραγματικότητα της Αποστολής και των κινδύνων της, που για κάποιους επίλεκτους είναι η καθημερινή τους ρουτίνα, όχι πάντως «άλλη μια μέρα στο γραφείο». Και έχουν νεκρούς πίσω τους, όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στην ειρήνη.

Οι πιλότοι μας, όπως επίσης τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και τα πληρώματα των υποβρυχίων, παίρνουν κάποια επιδόματα για τους κινδύνους αυτούς, πτητικά, αλεξιπτωτιστού, βατραχανθρώπου κ.λπ.
Είναι μια μικρή υλική αμοιβή και κίνητρο και μια αναγνώριση για αυτό το ξεχωριστό που κάνουν και εμπεριέχει ως καθημερινότητα κίνδυνο ζωής μεγαλύτερο από τις λοιπές, καθ’ όλα άξιες τιμής κι αυτές, ειδικότητες. Αυτά τα επιδόματα δεκαετίες τώρα προσαυξάνουν συνυπολογιζόμενα και τη σύνταξη των στελεχών αυτών όταν αποστρατεύονται.

Αυτόν τον μήνα, όμως, οι απόστρατοι πιλότοι της Π.Α. και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων είδαν τη σύνταξή τους πετσοκομμένη κατά τουλάχιστον 200-250 ευρώ, λόγω του περιβόητου άρθρου 13 του νόμου Κατρούγκαλου, και με την αναδρομικότητα το πετσόκομμα θα φτάσει μέχρι και τα 500 ευρώ τον μήνα.

Διαβάζω πως ο Α/ΓΕΑ και ο Α/ΓΕΕΘΑ, πιλότος και βατραχάνθρωπος αντίστοιχα, έχουν θέσει το θέμα.

Κύριε Τσίπρα, όχι μόνο λόγια, λοιπόν. Αν οι δηλώσεις σας είναι ειλικρινείς, αν εννοούσατε τον θαυμασμό που εκφράσατε με τις δηλώσεις σας, απόρροια της μικρής και βαθιά εντυπωσιακής εμπειρίας σας στο κόπκιτ του F-16, τότε κάντε αυτό που πρέπει.

Φέρτε τροπολογία που να εξαιρεί τα πτητικά εξάμηνα, τα επιδόματα κινδύνου αυτών των κατηγοριών στελεχών, από τον υπολογισμό της μεικτής σύνταξης των 2.000 ευρώ.

Βγάλτε το «αριστερό» σας πουκάμισο και τα ισοπεδωτικά γυαλιά της μηδενιστικής λογικής, την αντιπάθεια για τις Ενοπλες Δυνάμεις, με την οποία γαλουχεί η Αριστερά τα παιδιά της, και κάντε το καθήκον σας απέναντί τους, εξ ονόματος όλου του Εθνους, που, σε αντίθεση με το καθήκον αυτών των ανδρών και των γυναικών, είναι για σας ακίνδυνο.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα