Άγνωστος νέος ιός σκότωσε 70 στην Ινδία

Ανάμεσά τους και 40 παιδιά με συμπτώματα δάγκειου πυρετού

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι υγειονομικές Αρχές της Ινδίας στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, καθώς σαν να μην έφτανε ο εφιάλτης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μέσα σε μία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 70 άνθρωποι – ανάμεσά τους και 40 παιδιά!

Τα περισσότερα εκ των θυμάτων είχαν εμφανίσει ένα μυστηριώδη ιογενή πυρετό -υψηλότατο σε πολλές περιπτώσεις-, συμπτώματα αφυδάτωσης και αιφνίδια πτώση του αριθμού των αιμοπεταλίων τους, ενώ άλλα εξ αυτών παρουσίασαν συμπτώματα δάγκειου πυρετού. Το θέμα, βέβαια, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως πολλά κρούσματα έχουν αναφερθεί στις επαρχίες της Αγρας και της Μαθούρα, στο Μαϊνπούρι, στο Ετάχ και το Κασγκάντζ, ενώ το Φιροζαμπάντ είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στο συγκεκριμένο κρατίδιο της Ινδίας.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική» τόνιζε στα τοπικά μέσα από την πλευρά του ο βουλευτής Μανίς Ασίτζα, προσθέτοντας ότι η άρδευση και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής είναι οι βασικοί λόγοι της εξάπλωσης της νόσου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times of India», 72 παιδιά, επί συνόλου 135 που έχουν νοσήσει, δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή σε κλινική στο Φιροζαμπάντ, ενώ πάνω από τα μισά από αυτά εμφανίζουν συμπτώματα δάγκειου πυρετού. Μόνο το τελευταίο 24ωρο 12 παιδιά έχασαν τη ζωή τους. «Μελετάμε την ακριβή αιτία» δήλωσε ο δρ Νεέτα Κουλσρέσθα, αρχίατρος της εν λόγω περιφέρειας, προσθέτοντας ότι όλοι οι ασθενείς στα κρατικά νοσοκομεία υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία σχέση.

«Ασθενείς του ιογενούς πυρετού νοσηλεύονται στις πτέρυγες Covid-19. Γιατροί και νοσηλευτές είναι σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η ένταση του πυρετού προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πολλά παιδιά χρειάζονται έως και δύο εβδομάδες για να αναρρώσουν» σημείωσε ο δρ Χανσράτζ Σινγκ, αρχίατρος στο Firozabad Medical College.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα