Βόμβα Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Πωλητήριο 25.000.000€ στην ΚΑΕ με χαραμάδα ελπίδας την Παναθηναϊκή Πολιτεία

Γράφουν οι Γιώργος Σηφάκης – Χάρης Δάντσης

Η συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε εκπλήξεις! Αυτό που διέδιδαν εδώ και καιρό οι συνεργάτες του, για αποστασιοποίησή του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έγινε πράξη.

Όπως και ότι πωλείται αντί 25.000.000 ευρώ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φεύγει, αλλά… μένει αν υπάρξει η Παναθηναϊκή Πολιτεία και δεν ξεπουληθεί η Λεωφόρος. Ο ηγέτης της ΚΑΕ, που μιλούσε για 70 λεπτά, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε Μπερτομέου, Αλαφούζο, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

«Είχα πει ότι την 1η Ιουλίου θα έδινα το μάνατζμεντ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου. Από αυτήν τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Δεν είχαμε μπει ως τώρα σε διαδικασία αποτίμησης αυτού του τεράστιου brand. Δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω. Ώσπου να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί από ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς καμία παρέμβασή μου και με βάση τα έσοδα που θα έχει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος. Αυτοί θα τρέχουν από σήμερα τον Παναθηναϊκό. Σκοπός μου είναι να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί όσο περισσότερο γίνεται. Από σήμερα δεν θα ανακατευτώ σε καμία απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αν θέλουν την άποψή μου, θα τη λέω. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φύγει από την Ευρωλίγκα και να πάει στη FIBA. Την απόφαση θα κληθούν να πάρουν οι κ. Παπαδόπουλος και Τριαντόπουλος βάζοντας κάτω τα οικονομικά δεδομένα, σκεπτόμενοι τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ακούγοντας και τη δική μου γνώμη, θέλω να πιστεύω. Αφήνω τον Ερασιτέχνη καθαρό και με όλα τα τμήματα να βγάζουν υγεία. Αφήνω την ΚΑΕ καθαρή και πρωταθλήτρια. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη του κόσμου μού δείχνει ότι άξιζε τον κόπο. Κοιτώντας πίσω θεωρώ πως έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην καλύτερη ομάδα που έβγαλε αυτός ο τόπος. Εμένα ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά κι αμετάκλητα».

Κι ενώ όλα φαίνονται μαύρα, εδώ μπαίνει το αλλά, αφού πολύ σημαντικά ήταν και όσα ανέφερε για τη διπλή ανάπλαση. Ξεκαθάρισε ότι αν δεν επιστρέψουν δήμος και ΠΑΕ στο αρχικό πλάνο για Παναθηναϊκή Πολιτεία, δεν θα είναι καν υποψήφιος για την προεδρία του Ερασιτέχνη στις επικείμενες αρχαιρεσίες. «Έως τις εκλογές του Ερασιτέχνη θα περιμένω για να τηρηθεί η αρχική συμφωνία, με όλα τα τμήματα μέσα. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία δεν θα έχει την υπογραφή μου. Αν φτιάξουμε την Παναθηναϊκή Πολιτεία ως στρατιώτης της ομάδας θα είμαι πρώτος. Αν γίνει απλώς ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, εγώ δεν έχω κανέναν εγωισμό για να λέω ότι έτρεξα τις εξελίξεις. Θα βλέπω τον Παναθηναϊκό να έχει το γήπεδό του και θα με κάνει χαρούμενο. Όμως, θα είναι ιστορικό λάθος να δώσουμε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, τη Λεωφόρο. Αν γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας γίνει στον ιστορικό του χώρο, στη Λεωφόρο. Όπου γίνει Παναθηναϊκή Πολιτεία, θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα.

Κάνοντας μια τελευταία συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη, βλέποντας τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει στάση και θέλουν να προχωρήσει μόνο το γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα μιλάμε για δυσάρεστες εξελίξεις. Ποιος είναι ο λόγος να πάμε στον Βοτανικό τότε; Να πληρώνουμε ενοίκιο, να μην εκμεταλλευόμαστε τις εμπορικές χρήσεις, να μην υπάρχει γήπεδο μπάσκετ; Θέλω να πιστεύω ότι μετά και από αυτή τη συνέντευξη θα υπάρξουν και κάποιες εξελίξεις. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός είναι χωρισμένος σε γιαννακοπουλικούς, αλαφουζικούς, Θύρα 13 αριστερά, Θύρα 13 δεξιά. Έχω κουραστεί να είμαι ο μοναδικός που βάζει χρήματα. Στην ευτυχή περίπτωση που η Πολιτεία βγει και πει ότι προχωρά η Παναθηναϊκή Πολιτεία, ο ενιαίος Παναθηναϊκός κάτω από μια κοινή στέγη δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητο και θα είμαι ο πρώτος που θα καθίσει στο τραπέζι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι εσαεί».

Μισό δισ. ευρώ από την οικογένεια

Ζάλη προκαλούν τα χρήματα που έχει βάλει η οικογένεια Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό. Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το ποσό ξεπερνάει τα 450.000.000 ευρώ!

«Ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου Παύλου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο στον οποίο υπάρχουν μέσα με κάθε λεπτομέρεια όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένειά μου, είτε προσωπικά είτε μέσω της ΒΙΑΝΕΞ, στον Παναθηναϊκό από το 1987 έως το 2012, όταν ανέλαβα προσωπικά την ομάδα. Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι 372.800.000 ευρώ. Αγοράζεις τρεις φορές το “Χίλτον” και δύο φορές τον Σκορπιό» τόνισε χαρακτηριστικά. «Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και άλλων εταιριών μου, έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 ευρώ και γι’ αυτό υπάρχουν αποδείξεις. Σε αυτά τα χρήματα προσθέστε τα 15.000.000 ευρώ της πολυμετοχικότητας, αλλά και περίπου 10.000.000 ευρώ που έχουμε βάλει ως οικογένεια στον Ερασιτέχνη. Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα χρήματα της μεταγραφής του Ντε Μέλο το 1972. Γιατί από τότε βάζουμε λεφτά… Άρα έχουμε και λέμε: Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450.000.000 ευρώ ή, αν προτιμάτε, 170.000.000.000 δραχμές. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση. Είναι δεδομένα» πρόσθεσε.

Φουλ επίθεση στον Αλαφούζο για το θέμα του γηπέδου

Με αφορμή τον Βοτανικό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξαπέλυσε φουλ επίθεση στον Γιάννη Αλαφουζό. «Αρχικά η διπλή ανάπλαση δεν περιλάμβανε γήπεδο μπάσκετ και είχε απεχθείς όρους για τον Ερασιτέχνη. Αυτό αποτελούσε αδικία και απιστία. Θέλαμε εξαρχής ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Η αποτίμησή της είναι σε πρώτη εκτίμηση στα 300.000.000 ευρώ. Θα παίρναμε αντάλλαγμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, πισίνα και 17.000 τετραγωνικά μέτρα για εμπορικές χρήσεις. Όλα αυτά κοστολογούνταν 125.000.000 ευρώ. Για να προλάβω τους λογιστές και κάποιους κακοπροαίρετους, προσφέρουμε περιουσία 300.000.000 ευρώ για να πάρει 165.000.000 ευρώ, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν πάρει γήπεδα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Ο δήμος θα παραχωρούσε τον χώρο για ισόβια χρήση, παρόλο που ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη περιοχή. Έχοντας στο μυαλό την τελευταία μας συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, που μου είπε ότι θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα, πρότεινα να πάμε στο 50-50 στο πρότζεκτ Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Η απάντησή του ήταν “δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός και αν γίνει θα χρειαστούν πολλά χρήματα που δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω”. Του εξήγησα ότι αν προκύψει επιπλέον ανάγκη χρηματοδότησης θα τα καλύψω όλα εγώ. Προτού φύγω από τη συνάντηση όλα είχαν διαρρεύσει σε σάιτ δημοσιογράφου που δουλεύει στον Σκάι. Κατάλαβα πως θέλει να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είναι δικαίωμά του, αλλά καθέναν θα τον κρίνει η ποδοσφαιρική ιστορία. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής ούτε επένδυσης. Τις εξελίξεις θα τις δούμε στη συνέχεια. Δεν δέχομαι να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο χωρίς λύση για ΚΑΕ και Ερασιτέχνη».

«Τα έβαλε με λάθος άνθρωπο ο ΟΣΦΠ»

Μετωπική επίθεση στον Ολυμπιακό και στην κυβέρνηση για όσα βίωσε στο ΣΕΦ στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας εξαπέλυσε ο Γιαννακόπουλος. «Στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαμε μια ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό, με μεγαλύτερη προσέλευση οικογενειών» ανέφερε αρχικά, τονίζοντας στη συνέχεια: «Στον έναν βέβαια αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό αναγκάστηκα να φύγω στο ημίχρονο όχι απλά για να προστατέψω τη σωματική μου ακεραιότητα, αλλά την ίδια μου τη ζωή… Ενημέρωσα άμεσα την πολιτεία και την Αστυνομία για όσα έγιναν, αλλά για ακόμη μία φορά δεν έκαναν απολύτως τίποτα».

Επίσης, δεν παρέλειψε να πικάρει τους «αιώνιους» αντιπάλους για την παραμονή τους στην Α2. «Το γεγονός ότι για δεύτερο χρόνο θα παίζουν στην Α2 αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα έβαλαν με τον λάθος άνθρωπο και προφανώς πήραν το μάθημά τους. Να τους ευχηθώ με την ευκαιρία καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία… Αν, όταν και όποτε… Με αυτούς έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου στο γήπεδο, εκεί που πάντα τους νικάω. Φέτος, μάλιστα, το κατάλαβαν και στο βόλεϊ… Κατάλαβαν κι εκεί ότι κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός…»

Σκέψεις για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Συνέχεια στον «πόλεμο» με τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκας Ζόρντι Μπερτομέου έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ρίχνοντας τη «βόμβα» για μετακίνηση του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA.

«Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Μπερτομέου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Κι αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται όλοι. Το γεγονός ότι μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος το φωνάζουν δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ποιος να φωνάξει, άλλωστε; Ομάδες που ζουν από το κράτος τους, ομάδες που παίρνουν θαλασσοδάνεια από κρατικές τράπεζες ή αυτές που τους αρκεί το 2% από το μπάτζετ των ποδοσφαιρικών ομάδων τους! Financial Fair Play σού λέει μετά ο Ζόρντι και κουνάει το δάχτυλο. Είναι να γελάει κανείς» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια:

«Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι τρεις ομάδες που συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Ζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του, λέγοντας ότι πήγε τη νίκη από τα 10.000 ευρώ στα 37.500. Θέλετε να μάθετε από πού είναι τα λεφτά του περίφημου pool; Από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των τριών το 52% το λαμβάνουν οι ομάδες και το υπόλοιπο 48%, κοντά στα 10.000.000, είναι το ποσό που μοιράζονται οι ομάδες για τις νίκες».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής των «πρασίνων» στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει την Ευρωλίγκα. Το παρελθόν και η ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά πάνω απ’ όλα ο Παύλος, μας δίδαξαν ότι πολλές φορές οι δύσκολες αποφάσεις είναι και αυτές που θα αλλάξουν την Ιστορία. Τρανότερη απόδειξη όταν δεν κατεβήκαμε στο ΣΕΦ το 1993 για να γκρεμίσουμε την παράγκα του Ιωαννίδη. Και την γκρεμίσαμε. Για μένα αυτή η απόφαση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός έχει τόσα εκατομμύρια κόσμου, η απόφαση για το πού θα αγωνιζόμαστε από την προσεχή σεζόν θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη από κάθε άποψη, αγωνιστικά και οικονομικά».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα