Οι παίκτες του Μαντσίνι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό κερδίζοντας τους Ισπανούς στα πέναλτι

Τρίτη και φαρμακερή! Η Ιταλία απέκλεισε με 4-2 στα πέναλτι (1-1 κ.δ., παρ.) την ανώτερη Ισπανία στο Γουέμπλεϊ και έκλεισε θέση για τον τελικό του Euro.

  • Από τον
    Χάρη Δάντση

Η «σκουάντρα ατζούρα» θα βρεθεί για 4η φορά (1968, 2000, 2012 οι προηγούμενες) σε τελικό, ευελπιστώντας να κατακτήσει το 2ο τρόπαιο της ιστορίας της, ύστερα από 53 χρόνια. Μοιραίοι για τους «φούριας ρόχας» στη… ρωσική ρουλέτα, οι Ολμο και Μοράτα.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Με κατοχή μπάλας που έφτασε το 80%, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Ολμο (25′).

Στη μία τελική τους, οι Ιταλοί, που επεδίωξαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, είχαν δοκάρι με σουτ του Εμερσον στο 45′. Ανάλογο ήταν το σκηνικό στο δεύτερο μέρος. Η Ισπανία είχε την κυκλοφορία, υστερώντας στα τελειώματα των φάσεων, και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αφού ο Κιέζα ολοκλήρωσε με εξαιρετικό πλασέ την αντεπίθεση της Ιταλίας, που ξεκίνησε από τα χέρια του Ντοναρούμα στο 60′.

Τη λύση για την Ισπανία έδωσε ερχόμενος από τον πάγκο ο Μοράτα, ισοφαρίζοντας έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ολμο, στο 80′. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του 90λέπτου και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, οι «φούριας ρόχας» ήταν πιο απειλητικοί, με τους «ατζούρι» να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Το σκορ όμως δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Για την Ιταλία εκτέλεσαν κατά σειρά οι Λοκατέλι (απόκρουση), Μπελότι, Μπονούτσι, Μπερναρντέσκι, Ζορζίνιο, ενώ για την Ισπανία οι Ολμο (άουτ), Μορένο, Τιάγκο, Μοράτα (απόκρουση).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερσον (74′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (74′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι), Ιμόμπιλε (61′ Μπεράρντι).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθιπλικουέτα (85′ Μ. Γιορέντε), Γκαρθία (109′ Π. Τόρες), Λαπόρτ, Αλμπα, Κόκε (70′ Ρόντρι), Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (62′ Μοράτα), Ογιαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Ολμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα