«Πέταξε» ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι από τον Μπίσεσβαρ

Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και κέρδισε πέναλτι για το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ χθες βράδυ στην Τούμπα.

Πολύ δυνατό παιχνίδι παίχθηκε στο α’ μέρος, με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν να σκοράρουν. Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες, όχι πολλές, αλλά σίγουρα σημαντικές και τελικά κατάφερε να σκοράρει στο 42′ με την ωραία ενέργεια και το σουτ του καλύτερου παίκτη του, του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ θέλησε να κρατήσει το μηδέν παθητικό με ενισχυμένο κέντρο, αλλά ήταν φανερή η έλλειψη ηγέτη μεσοεπιθετικά και αισθητή η απουσία του Μάνταλου. Πρέπει πάντως να σημειωθεί μια καλή ευκαιρία με τον Γιέβτιτς (10’), που έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος στη συνέχεια και εκτός από το γκολ του Μπίσεσβαρ, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τους Σβαμπ και Αουγκούστο, ενώ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Μπίσεσβαρ, αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ (22’).

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Σβαμπ (51’), αλλά η είσοδος των Σάκχοφ και Ανσαριφάρντ από το 60’ βοήθησε επιθετικά την ΑΕΚ, ενώ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση από τον δεύτερο (67’) σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Στο 79’ η έξυπνη ενέργεια του Μπίσεσβαρ απέφερε ένα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Μισελέν ανέτρεψε τον Σουριναμέζο μέσο και από τα 11 μέτρα ο Κούρτιτς πέτυχε το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο κρίνεται δίκαιο. Η ΑΕΚ σκόραρε στο 83’ με τον Μουχαμάντι από ωραία ενέργεια του Γκαρσία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Ανσαριφάρντ ήταν σε αντικανονική θέση, μπροστά στον Πασχαλάκη, σύμφωνα με το VAR.

Διαιτητής: Βαλέρι (Ιταλία).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (74’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ), Σφιντέρσκι, Μπίσεσβαρ.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί (75’ Μαχαμαντί), Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ (85’ Σιμόες), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα