Ο Ολυμπιακός απέδρασε με 3-0 από την καυτή έδρα της Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη

Με τον Γιώργο Μασούρα να χτυπάει σαν… κόμπρα, ο Ολυμπιακός «άλωσε» την Πόλη, διασύροντας 3-0 τη Φενερμπαχτσέ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ελληνας άσος των «ερυθρολεύκων», που έκαναν το «2 στα 2», πέτυχε δύο γκολ (63′, 68′) και έδωσε μία ασίστ (στον Τικίνιο στο 6′). Δοκάρι είχε για τους Τούρκους ο Πέλκας (56′).

Από τον Χάρη Δάντση

Με μία μεγάλη έκπληξη, τον Μπα σε ρόλο δεξιού μπακ, παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, απόντος του Εμβιλά, τους Μπουχαλάκη και Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έριξε τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δικαίωσε με το… καλησπέρα τον προπονητή του, ανοίγοντας το σκορ με άψογο τελείωμα, ύστερα από έξοχη ασίστ του Μασούρα στο 6′. Στη συνέχεια οι Τούρκοι του Περέιρα, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Οζίλ, αλλά έδωσε φανέλα βασικού στον Πέλκα, έλεγξαν τον ρυθμό. Άλλωστε, οι Πειραιώτες έδωσαν χώρο και ουσιαστικά προσπάθησαν να διαφυλάξουν το προβάδισμα, «χτυπώντας» στις αντεπιθέσεις. Και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές, ενώ σε κάποια σημεία… άναψαν τα αίματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα «καναρίνια» ανέβασαν ταχύτητα, έκλεισαν στα καρέ τους «ερυθρόλευκους», έχοντας και δοκάρι με τον Πέλκα στο 56′. Ο,τι δεν έκαναν οι γηπεδούχοι, το έκανε η ομάδα του Πειραιά, διπλασιάζοντας τα τέρματά της με το τρομερό… βολέ του Μασούρα στο 63′, ύστερα από έξοχη ενέργεια του Τικίνιο και επέμβαση του Μπαγιντίρ σε σουτ του Μ. Καμαρά. Λίγο αργότερα ο Μασούρας αξιοποίησε το… ριμπάουντ που πήρε από το σουτ του Α. Καμαρά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 68′. Την επόμενη αγωνιστική (21/10): Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ – Αντβέρπ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Μπαγιντίρ, Κιμ, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσαγί-Σάμουελ, Γιαντάς (76′ Μέγιερ), Λουίς Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Καντίογλου, Ρόσι (70′ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75′ Γκουμούσκαγια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπα (46′ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (89′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (64′ Κούντε), Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα