Η Ελλάδα με 4 σερί νίκες κλείδωσε την άνοδο και πάει στη δεύτερη κατηγορία του Nations League

Από τον Γιώργο Σηφάκη

H Ελλάδα είναι η πρώτη ομάδα του Nations League που «κλείδωσε» την άνοδο! Το «τρένο» της Εθνικής Ελλάδας του Γουστάβο Πογέτ συνεχίζει ακάθεκτο. Επικράτησε με 2-0 του Κοσόβου, χάρη στις αλλαγές του Ουρουγουανού τεχνικού, και με τα γκολ του Γιακουμάκη στο 71′ και του Μάνταλου (είχε και ασίστ) στο 90’+9′ έκανε το απόλυτο με τέσσερις σερί νίκες και κλείδωσε δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανεβαίνει έτσι στη δεύτερη κατηγορία του Nations League και θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί στα τελικά του Euro του 2024, αν δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο μέσω των προκριματικών. Ο κόσμος γέμισε ξανά το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και είδε την Εθνική να κρατά και την εστία της ανέπαφη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και αυτό που της έλειπε μόνο ήταν η αποτελεσματικότητα. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πογέτ προχώρησε σε μια αλλαγή, με τον Μάνταλο να αντικαθιστά τον Χατζηγιοβάνη και τον Μασούρα να πηγαίνει στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Η Ελλάδα άρχισε από εκείνο το σημείο να πιέζει ξανά το Κόσοβο και το γκολ ήρθε στο 71′ από τον Γιακουμάκη, λύνοντας τον… γόρδιο δεσμό για το 1-0. Μάλιστα οι διεθνείς πανηγύρισαν σηκώνοντας τη φανέλα του άτυχου Δημήτρη Λημνιού, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς με την Κύπρο, αλλά έμεινε κοντά στην ομάδα, πανηγυρίζοντας και αυτός από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Με το Κόσοβο όλο μπροστά, στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος διεκδίκησε την μπάλα, έκλεψε και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Γουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (85′ Γιαννούλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Μασούρας (85′ Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58′ Γιακουμάκης).

ΚΟΣΟΒΟ (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Αλίτι, Κριεζίου, Ραχμάνι, Ντομγκιόνι, Ρουντχάνι (46′ Λοσάι), Μπερίσα, Μπιτίκι (77′ Ζενέλι), Ρασίτσα (90′ Σαΐτι), Μουσλίγια (58′ Ιντρίζι), Μουρίκι.
Στο άλλο ματς του ομίλου: Βόρεια Ιρλανδία – Κύπρος 2-2.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα