Το Μαρόκο έκανε την έκπληξη

Το Μαρόκο «εκτέλεσε» από τα 11 βήματα, επικρατώντας με 3-0 στα πέναλτι (0-0 κ.δ., παρ.) της Ισπανίας, και πήρε ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ήρωας για τους Μαροκινούς, που θα βρεθούν για πρώτη φορά στους «8», ο Μπόνο, αποκρούοντας δύο πέναλτι. Μοιραίος για τους Ισπανούς, που, όπως και στο προηγούμενο Μουντιάλ, αποκλείστηκαν στην ίδια ψυχοφθόρα διαδικασία (το 2018 από τη διοργανώτρια Ρωσία), ο Σαράμπια, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι τόσο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (120’+3′) όσο και από την άσπρη βούλα, ενώ δίχτυα δεν μπόρεσαν να βρουν από το σημείο του πέναλτι και οι Σολέρ, Μπουσκέτς, πέφτοντας στον «τοίχο» του Μπόνο.

Για τους Μαροκινούς, που ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Βαλίντ Ρεγκραγκί και δεν έδωσαν τους χώρους που θα ήθελαν οι «φούριας ρόχας», εκτέλεσαν πέναλτι κατά σειρά οι Σαΐς, Ζίγες, Μπενούν (απόκρουση του Σιμόν), Χακίμι. Μάλιστα, ο τελευταίος έχει γεννηθεί στη Μαδρίτη και διαθέτει διπλή υπηκοότητα, ενώ έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μαρόκο είναι αήττητο στους τελευταίους πέντε αγώνες του σε Μουντιάλ, και κάτι ανάλογο έχει κάνει στο παρελθόν από την Αφρική μόνο το Καμερούν.

Έτσι, η παρέα του Λουίς Ενρίκε επιστρέφει πρόωρα σπίτι της και με τη… στάμπα πως σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση διάλεξε αντίπαλο (χάνοντας από την Ιαπωνία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων για να αποφύγει την Κροατία), μόνο που αυτή τη φορά το Μαρόκο την τιμώρησε.

Διαιτητής: Φερνάντο Ραπαλίνι (Αργεντινή).

ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Αγκέρ (84′ Ελ Γιαμίκ), Σαΐς, Μαζράουι (82′ Αλάλ), Αμπραμπατ, Ουναχί (120′ Μπενούν), Αμαλάχ (82′ Σεντίρα), Ζιγές, Μπουφάλ (66′ Εζαμπντέ), Εν-Νεσίρι (82′ Σαμπιρί).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Αλμπα (98′ Μπαλντέ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι (63′ Σολέρ), Ολμο (98′ Φατί), Τόρες (75′ Νίκο Γουίλιαμς, 119′ Σαράμπια), Ασένσιο (63′ Μοράτα).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα