Η Γαλλία νίκησε το Μαρόκο με 2-0 και παίζει για το κύπελλο με την Αργεντινή

Η Γαλλία και η Αργεντινή θα κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη την Κυριακή το απόγευμα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, αφού το Μαρόκο -η Σταχτοπούτα της διοργάνωσης- δεν μπόρεσε να τη σταματήσει. Η Γαλλία με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κέρδισε 2-0 και θα παλέψει για το στέμμα κόντρα στον Μέσι και την παρέα του.

Ιδανική εκκίνηση έκανε η Γαλλία, η οποία στην πρώτη ευκαιρία που έφτιαξε στο ματς, στο 5′, άνοιξε το σκορ. Ο Γκριεζμάν από δεξιά πέρασε κάθετη πάσα στη μεγάλη περιοχή για τον Εμπαπέ, με τα δύο σουτ που επιχείρησε να κόβονται, όμως ο Τεό Ερναντέζ ακολούθησε τη φάση και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Γαλλία, έχοντας το αποτέλεσμα που ήθελε, επέλεξε να περιμένει τους Μαροκινούς για να τους χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους επιθετικούς της. Εκανε φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Το Μαρόκο, που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, άγγιξε την ισοφάριση στο 45′, με τη μεγαλύτερη φάση του στο πρώτο μέρος. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και αδυναμία των Γάλλων να διώξουν, ο Γιαμίκ έπιασε ανάποδο ψαλίδι και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λορίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Μαρόκο μπήκε πολύ δυνατά. Αύξησε την πίεσή του, με την άμυνα της Γαλλίας να δυσκολεύεται. Οι Βορειοαφρικανοί έκαναν κατάθεση ψυχής στο χορτάρι απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές για να φτάσουν στην ισοφάριση. Ομως η Γαλλία, που δεν έχει χάσει ποτέ ματς Μουντιάλ στο οποίο είχε το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, με απολογισμό 25 νίκες και 1 ισοπαλία, ανέβασε ταχύτητα και στο 79′ ουσιαστικά… καθάρισε το ματς. Ο Εμπαπέ ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, χόρεψε την άμυνα του Μαρόκου, έκανε το σουτ έχοντας πέντε παίκτες να τον περικυκλώνουν, με τον Μουανί να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα να νικάει τον Μπόνο για το 2-0.

Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79′ Μουανί), Ζιρού (65′ Τουράμ), Εμπαπέ.

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς (21′ Αμαλάχ, 79′ Εζαλζουλί), Νταρί, Μαζραουί (46′ Αλάχ), Ουνάχι, Αμπραμπατ, Ζιγές, Εν Νεσιρί (66 Χαμνταλάχ), Μπουφάλ (67΄Αμπουκλάλ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα