Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, αλλά ο Δικέφαλος ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο «κλείδωσε» την πρόκριση

Στον τελικό η ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός τη νίκη (2-1), αλλά η ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο «Δικέφαλος» υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια το 3-0 του πρώτου αγώνα στη Φιλαδέλφεια και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια!

  • Από τον Χάρη Δάντση

Με τον Ανδρούτσο δεξί μπακ, λόγω ίωσης του Ροντινέι, και δίχως εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Ανιγκό, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε εννέα αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο ματς πρωταθλήματος με τον Αρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με ορμή, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γρήγορο γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν μετά το πρώτο 20λεπτο, που είχε πολλές διακοπές για φάουλ και τραυματισμούς. Το σκορ άνοιξε ο Βαλμπουενά με κεφαλιά ύστερα από ασίστ του Μπακαμπού στο 27′, με τους φιλοξενουμένους να φωνάζουν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ των Φορτούνη και Μπιέλ, όμως σε γενικές γραμμές η ομάδα του Αλμέιδα αντέδρασε σωστά μετά το γκολ, έχοντας μεγάλη χαμένη ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Πινέδα στο 45’+3′, σ’ ένα πρώτο ημίχρονο με πολλή ένταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Ενωση» μπήκε πολύ επιθετικά, είχε τεράστια ευκαιρία με τον Γκαρσία στο 48′, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ο οποίος είπε «όχι» και στον Χατζισαφί στο 50′, αλλά ακόμη μία φορά… προδόθηκε εκ των έσω: Αυτή τη φορά με αυτογκόλ του Μπα, έπειτα από σουτ του Γκαρσία, για το 1-1 της ΑΕΚ στο 52′. Παρά την ψυχρολουσία οι Πειραιώτες πήραν εκ νέου προβάδισμα με άπιαστο σουτ του Χουάνγκ εκτός περιοχής στο 57′. Στο 70′ ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ της «Ενωσης» δεν μέτρησε, καθώς κρίθηκε μετά την εξέταση στο VAR πως ο παίκτης ήταν εκτεθειμένος. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 23 Απριλίου στο ίδιο γήπεδο για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (80′ Μασούρας), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Βαλμπουενά (68′ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (80′ Ελ Αραμπί), Μπιέλ (61′ Βρουσάι), Μπακαμπού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Μοχαμάντι (13′ λ.τρ. Χατζισαφί), Γαλανόπουλος (72′ Σιμάνσκι), Πινέδα, Μάνταλος (72′ Γιόνσον), Φερνάντες (63′ Ελίασον), Γκαρσία (72′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα