Στο 1-0 ο Ολυμπιακός που νίκησε με 79-68 τη Φενέρ στο ΣΕΦ

Το πρώτο βήμα

Ο Ολυμπιακός με πολύ καλή άμυνα έκανε δικό του (79-68) το πρώτο ματς με τη Φενερμπαχτσέ στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ και έχει ήδη το 1-0 στο τσεπάκι στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας.

  • Από τον Θοδωρή Λιναρδο

Ο «τρίποντος» Ολυμπιακός «εκτέλεσε» τη Φενέρ και αύριο στο Φάληρο έχει την ευκαιρία για το 2-0, προτού η σειρά μεταφερθεί στην Πόλη. Καθοριστικοί οι Βεζένκοφ, Κάνααν και ΜακΚίσικ, άποντος από την άλλη ο Ντόρσεϊ στην επιστροφή του… Το Κάουνας, πάντως, και το φάιναλ φορ δείχνουν να πλησιάζουν για τους αποφασιστικούς «ερυθρολεύκους»!

Στο α’ δεκάλεπτο οι Τούρκοι άρχισαν να απειλούν εκμεταλλευόμενοι λάθη του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Μπαρτζώκα σταδιακά να ανεβάζει την ένταση. Αρκετά ισορροπημένη η κατάσταση στο β’ δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει λύσεις ως εκείνο το σημείο, κυρίως μέσω Ουόκαπ, και τη Φενέρ να στηρίζεται στον Ντέιβις. Με μικρές διαφορές οι Τούρκοι προσπαθούσαν να χτίσουν μομέντουμ, έχοντας ως προφανή στόχο να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα στην επίθεση τον Ολυμπιακό.

Στο 26-31, ωστόσο, τα πνεύματα άναψαν προσωρινά και υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ Λαρεντζάκη και Μαχμούτογλου. Το σκηνικό αυτό αποτέλεσε τη σπίθα αντεπίθεσης για τον Ολυμπιακό, που διά χειρός Βεζένκοφ πήρε κεφάλι (34-32), αλλά είχε να λύσει και τον… γρίφο «Πιέρ». Η Φενέρ έπαιρνε αρκετά από τον Μότλεϊ μέσα στη ρακέτα, αντίστοιχα ο Ολυμπιακός από τον Κάνααν στην περιφέρεια, και τους Πειραιώτες να ξεμακραίνουν (63-51) στην τρίτη περίοδο με σερί τρίποντα! Στην τελική ευθεία οι κομβικοί Σλούκας και ΜακΚίσικ κράτησαν τον Ολυμπιακό σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το φινάλε.
Στο άλλο χθεσινό ματς, Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις 91-69 (1-0).

Δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 7 (1), Κάνααν 18 (6), Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 9, Σλούκας 5 (1), Βεζένκοφ 19 (3), Παπανικολάου 3 (1), Πίτερς, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 11 (3).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 15, Μπίρσεν, Χέιζερ, Εντουαρντς 6 (1), Μαχμούτογλου, Ντέιβις 11 (2), Πιέρ 13 (3), Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 12 (2), Ντόρσεϊ, Καλάθης 7 (1).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα