Η ΑΕΚ νίκησε τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού απολαμβάνει από τώρα το νέκταρ του τίτλου

Πρωταθλήτρια!

Πρωταθλήτρια από χθες πρέπει να θεωρείται η ΑΕΚ, η οποία πέρασε με 1-2 από το «Κλ. Βικελίδης», με σπουδαίο διπλό επί του Αρη και μάλιστα με ανατροπή, ενώ σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό χρειάζεται έστω μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική, με αντίπαλο τον Βόλο στην OPAP Arena, για να στεφθεί και τυπικά πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Η απουσία του Λιβάι Γκαρσία, που ένιωσε αδιαθεσία, ανέβασε πυρετό και αποκλείστηκε από την αποστολή, ήταν σίγουρα ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έβαλε στην εντεκάδα τον Φαν Φέερτ ύστερα από περίπου 4,5 μήνες, ενώ πρόβλημα στο κέντρο και στην άμυνα είχε και ο Τερζής, γιατί ο Νταμπό υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και ο Φαμπιάνο δεν μπορούσε να αγωνιστεί και κάθισε στον πάγκο.

Με αυτά τα προβλήματα μπήκαν στο ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης» οι δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να είναι φουριόζα, να μπαίνει πολύ δυνατά και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες. 

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Αρης προηγήθηκε στο σκορ με μια επιπόλαιη ενέργεια του Πινέδα (13′), που ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ματέο Γκαρσία και ενώ αρχικά δεν είδε την παράβαση ο Φωτιάς, από το VAR την υπέδειξαν και σφύριξε το πέναλτι, με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Γκρέι στο 17′ (1-0).

Η ΑΕΚ ανασκουμπώθηκε μετά το 1-0, έβαλε τις φωνές ο Αλμέιδα και «ξύπνησε» τους παίκτες του, για να «ισοφαρίσει» το λάθος του ο Πινέδα στο 23′, κλέβοντας την μπάλα από τον Ντουκουρέ στο κέντρο και κάνοντας έξοχη πάσα στον Φαν Φέερτ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. 

Ο «βομβαρδισμός» της εστίας του Αρη αρχίζει από αυτό το σημείο, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της «Ενωσης» τον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε σχεδόν τα πάντα και «λύσσαξε» για να σκοράρει, κάτι που πέτυχε στο 43′ με καταπληκτικό σουτ, το οποίο δεν μπορούσε να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Αρη και έτσι έγινε το 1-2.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν «σουλουπωμένοι» στην άμυνα, με ενισχυμένο το κέντρο τους, με διάθεση να ροκανίσουν τον χρόνο, αλλά και να μη δώσουν χώρο στους αντιπάλους του Αρη, για να μπουν στην περιοχή της εστίας του Αθανασιάδη.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγύρισαν έξαλλα στο φινάλε τη δική τους νίκη, αλλά και την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που πλέον οδηγεί την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.   

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πάλλας). 

ΑΡΗΣ (Αποστόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ (59′ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρόπυ, Χριστοδουλόπουλος (59′ Ιτούρμπε), Γκαρσία, Γκρέι (86′ Καμαρά).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Γιόνσον), Ελίασον (59′ Αμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83′ Ζίνι).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα