Η ΑΕΚ με 10 παίκτες νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου και έκανε το νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια!

Τα πήρε όλα!

Πανάξια κυπελλούχος Ελλάδας για το 2023 είναι η ΑΕΚ! Η ομάδα του Αλμέιδα κέρδισε στο άδειο Πανθεσσαλικό 2-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό και έγραψε ιστορία. Κατέκτησε μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, έκανε το νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια και απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απλώς ήταν «λίγος». Εχασε το Κύπελλο, που θα του εξασφάλιζε το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League της νέας αγωνιστικής περιόδου (το πήρε ο Ολυμπιακός, που κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα) και πλέον θα συμμετάσχει στο Κόνφερενς Λιγκ.

Η ΑΕΚ βρέθηκε σε μειονεκτική θέση με το καλημέρα του αγώνα. Σε βολέ που έκανε ο Κοτάρσκι ο Ρότα δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Τάισον πήρε την μπάλα και έφυγε προς την εστία της ΑΕΚ, με τον Ρότα να τον ανατρέπει κρατώντας τον από το χέρι. Ο Μπριχ τού έδειξε την κόκκινη κάρτα και η ΑΕΚ μόλις στο 6΄ συνέχισε με 10 παίκτες τον τελικό (ο Αλμέιδα δεν έκανε αλλαγή, αλλά μετατόπισε στη θέση του τον Πινέδα)). Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, έχασε δύο μικροευκαιρίες (απέκρουσε ο Στάνκοβιτς), αλλά δεν έφτιαξε τις μεγάλες φάσεις.

Κόντρα μάλιστα στη ροή, η «Ενωση» με τη φοβερή ταχύτητά της κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28΄. Σε εκτέλεση φάουλ ο Μουκουντί προσπάθησε αρχικά με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, η μπάλα κόντραρε και εν συνεχεία με σουτ απευθείας νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Το γκολ πάγωσε αρχικά τους παίκτες του Λουτσέσκου, αλλά στη συνέχεια πήραν μέτρα στο γήπεδο και έκλεισαν την «Ενωση» στην άμυνά της. Μάλιστα, στο 42΄ σε επίθεση από τα αριστερά έγινε παράλληλη μπαλιά, ο Σάστρε έγινε κάτοχός της, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, πίεσε, αλλά δεν έκανε φάσεις, εκτός από ένα δοκάρι στο 78΄ με τον Αουγκούστο. Αντίθετα, η «Ενωση» στο 90΄ πέτυχε το 2-0 με φοβερό γκολ του Φερνάντες, ο οποίος με μια αδιανόητη ντρίμπλα πέρασε σαν σταματημένο τον Ινγκασον και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (61΄ Γένσον), Πινέδα (61΄ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86΄ Φερνάντες), Ελίασον (82΄ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (61΄ Αμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (62΄ Βιεϊρίνια), Ινγκασον, Κουλιεράκης (86΄ Κετζιόρα), Ράφα Σοάρες (62΄ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78΄ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86΄ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Τόμας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα