Η Εθνική επικράτησε εύκολα με 5-0, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Γιβραλτάρ

Στο ρελαντί!

Ξεπέρασε εύκολα το (χαμηλό) εμπόδιο του Γιβραλτάρ η Εθνική Ελλάδος, επικρατώντας με 5-0, μπροστά σε 10.000 κόσμο στην «OPAP Arena», για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 και παραμένει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του ομίλου. Πλέον η «γαλανόλευκη» μετράει εννέα βαθμούς, όσους και η Ολλανδία, που κέρδισε 2-1 με ανατροπή την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, αλλά έχει ματς λιγότερο.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Ο Γκουστάβο Πογέτ, μην έχοντας στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Σιώπη και Μάνταλο, παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία, βάζοντας τους Μαυροπάνο, Γιαννούλη, Μπουχαλάκη, Πέλκα και Φούντα στο αρχικό σχήμα.

Ενός λεπτού σιγή

Ο στόχος για τους διεθνείς μας, που αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στο Μαρόκο, ήταν ξεκάθαρος: Να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο κόντρα σε έναν αντίπαλο χαμηλού επιπέδου.

Η «γαλανόλευκη» κυριάρχησε πλήρως, ανοίγοντας το σκορ με τον Πέλκα στο 9′, που αφιέρωσε το γκολ στη σύζυγό του, στην κόρη του και στο σκυλάκι τους, ενώ στο 23′ με εκτέλεση κόρνερ έβγαλε την ασίστ στον Μαυροπάνο, που έκανε με κεφαλιά το 2-0. Στο 37′ ο Φούντας βρήκε δίχτυα με πανέμορφο γυριστό σουτ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Οπως μαρτυρούν οι 14-0 τελικές προσπάθειες οι διεθνείς μας ήταν φλύαροι επιθετικά και δεν κινδύνεψαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο και με τους αντιπάλους να μην μπορούν να απειλήσουν, ο Πογέτ… ανακάτεψε την τράπουλα. Δοκάρι είχε στο 51′ με εκτέλεση κόρνερ ο Πέλκας, ενώ το 3-0 έγινε από τον Μασούρα με όμορφη ατομική ενέργεια στο 70′. Το 4-0 έγραψε με κεφαλιά ο Μαυροπάνος (από πάσα Μπακασέτα) στο 82′, ενώ ο Μασούρας διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Μανφρέντας Λουκγιάντσουκας (Λιθουανία).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (83′ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68′ Παπανικολάου), Πέλκας (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας, Φούντας (68′ Ιωαννίδης), Παυλίδης (68′ Γιακουμάκης).

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Χούλιος Ρίμπας): Κούλινγκ, Χάρτμαν (84′ Μπαντρ), Μπρίτο, Ρ. Τσιπολίνα, Μουέλχι (90′ Σάντος), Τζόλεϊ, Πόσο (90′ Κασκιάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα